Word Beschermer
Header afbeelding

Gids kasteel Loenersloot

Gids kasteel Loenersloot

Kasteel Loenersloot stond vroeger te midden van woeste, lege en natte gronden. Nu razen op gepaste afstand elke dag honderdduizenden mensen voorbij, via weg, water, en spoor, zich onbewust van dat kleine kasteel verscholen in het groen. Lang hebben de bewoners in dat kasteel hun verborgen leven geleid, nu staan de deuren open.  In de periode van april tot met oktober worden door een team van vrijwillige gidsen rondleidingen verzorgd in dit bijzondere kasteel dat ligt in het dorp Loenersloot, tussen Loenen aan de Vecht en Abcoude. Op vrijdag en zaterdag worden om 11.30 uur en om 13.30 uur rondleidingen gegeven voor zowel individuele bezoekers als voor groepen. Het gidsenteam kan uitbreiding gebruiken.  

Wij zoeken jou

  • ben je geïnteresseerd in geschiedenis, kunst en landschap in het algemeen en in kasteel Loenersloot?
  • ben je bereid kennis te verwerven over de historie over onder andere het kasteel, het interieur en de bewoners?
  • ben je bereid de training excursievaardigheden te volgen?
  • vind je het boeiend om met groepen mensen om te gaan?

Dan is dit vast een leuke vrijwilligersfunctie voor jou.  

Wat ga je doen?

Samen met collega-vrijwilligers ga je rondleidingen geven in kasteel Loenersloot waarbij aandacht is voor de historie van het kasteel, het interieur en de bewoners. Je wordt ingewerkt door collega-gidsen

Tijdsbeslag:

minimaal een excursie per maand   

Wat bieden we je?

Utrechts Landschap is een actieve en creatieve organisatie, waar eigen initiatief wordt gewaardeerd. Vrijwilligers kunnen cursusbijeenkomsten over uiteenlopende thema's bijwonen en deelnemen aan excursies. Er is ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Iedere vrijwilliger ontvangt vier keer per jaar ons magazine 'Mijn Utrechts Landschap' en het personeels- en vrijwilligersblad 'Van Binnen'.

Spreekt het je aan gids te worden of wil je meer weten? Vrijwilligerscoördinator Irene van den Broek gaat graag telefonisch met je in gesprek op maandag, dinsdag of donderdag via 06 82308767. Mailen kan ook: i.vandenbroek@utrechtslandschap.nl of vul het aanmeldformulier in.