Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Gids Panbos, Kozakkenput en/of landgoederen De Bilt

Gids Panbos, Kozakkenput en/of landgoederen De Bilt

Utrechts Landschap organiseert begeleide excursies door de natuurgebieden en in het cultureel erfgoed zoals molens en kasteel Loenersloot. Ook worden ieder jaar educatieve vaarten gehouden met de Pont Utrechts Landschap.  Vrijwel al deze activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Elk teams wordt aangestuurd door een commissie (=bestuur), eveneens bestaande uit vrijwilligers. In het gidsenteam van de Lustwarandecommissie, actief op o.a. landgoed Beerschoten in De Bilt, is plaats voor een nieuwe gids die na een ruime inwerkperiode zelfstandig excursies kan geven.

Wij zoeken een persoon:

  • die affiniteit heeft met Utrechts Landschap;
  • die affiniteit heeft met de natuur en de cultuurhistorie van landgoederen;
  • met goede communicatieve vaardigheden;
  • die excursievaardigheden bezit dan wel bereid is hiervoor een opleiding te volgen;
  • die bereid is kennis te verwerven over het gebied waar de Lustwarandecommissie actief is: het Panbos, de landgoederen Beerschoten en Houdringe (De Bilt) en/of de Kozakkenput (Zeist).
  • die de bereidheid zijn de verworven kennis actueel te houden via ‘training on the job’ en door het bijwonen van algemene en specifieke informatie- en trainingsbijeenkomsten van  Utrechts Landschap.

Tijdsinvestering: 

in gezamenlijk overleg wordt een rooster samengesteld. Uitgangspunt is ca. 12 excursies per jaar, meestal op zondag. Per excursie bedraagt de inzet ca. 2 uur.

Heb je belangstelling voor de functie of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Irene van den Broek, via e-mail i.vandenbroek@utrechtslandschap.nl, telefonisch telefoon: 06-82308767 of vul het aanmeldformulier in.