Groen Geld Diner

Maaltuin in shelter 611

Een benefietavond voor de aankoop van natuur

Op donderdag 22 juni organiseert Utrechts Landschap een benefietavond het ‘Groen Geld Diner’ om gelden te werven voor de aankoop van natuur. Utrechts Landschap kan mogelijk 78 hectare natuur in Bilthoven en De Bilt kopen van de gemeente de Bilt.

Belangrijke hectares groen, grenzend aan bestaande natuur in eigendom van onze organisatie. Als de gemeente De Bilt deze gronden verkoopt aan Utrechts Landschap, dan blijft het voor altijd groen en kan het geen andere bestemming meer krijgen, zoals woningen en wegen. Het gaat om de gebieden ‘De Leijen’ en ‘Heidepark’ in Bilthoven en enkele kleinere kavels in de Voordorpse polder, Griftenstein, Groenekan en Beukenburg.

Zie hier het kaartje met natuurverbindingen in het gebied.

Wilt u bijdragen aan het behoud van deze natuur? U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het Groen Geld Diner.

Maissoep Maaltuin

Programma

Het Groen Geld Diner vindt plaats op donderdag 22 juni van 17.00 – 22.30 uur in Shelter 611 op Park Vliegbasis Soesterberg. Het voormalige militaire vliegveld dat in 2008 officieel gesloten is en sinds 2017 in eigendom is van Utrechts Landschap. U wordt op verrassende wijze door de avond meegenomen. Het kledingadvies is feestelijk. De avond wordt verder gelardeerd met muziek en onze eigen boswachters waarbij er natuurlijk gelegenheid is met elkaar in gesprek te gaan. Na afloop bent u en uw gezelschap een ervaring rijker!

Stoelen en tafels

Wij hopen deze avond een prachtig bedrag op te halen door de verkoop van stoelen en met de organisatie van een veiling. De avond biedt plaats aan 150 gasten, verspreid over ronde tafels van 8 personen, in de voormalige militaire shelter – waar ooit F-15 straaljagers stonden. Een losse stoel kost € 295,- per persoon. Een flink bedrag dat volledig ten goede komt aan de aankoop van de natuurgronden in De Bilt en Bilthoven.

Bent u als bedrijf geïnteresseerd? U bent van harte welkom. Neem daarvoor contact op met Florian Hupkes: f.hupkes@utrechtslandschap.nl.

Restaurant De Maaltuin

De prijs is inclusief een heerlijk, culinair 4-gangen diner met een goed glas, uitstekend verzorgd door De Maaltuin, het reizende restaurant dat in juni neerstrijkt op Park Vliegbasis Soesterberg. Zie ook de video onder aan deze pagina voor een impressie. Dieetwensen kunt u vooraf aan ons doorgeven. Zo wordt er op aanvraag vegetarisch voor u gekookt. Dat kunt u bij de reservering aangeven.

Veiling

Onderdeel van de avond is de veiling waar verschillende producten en diensten onder de hamer komen ten gunste van de te verwerven natuur. U wordt natuurlijk van harte aangemoedigd mee te doen met de biedingen. Denk aan een prachtig schilderij van Piet van Wijngaerdt (met onze Oostzijdse Molen) en een vlucht met een zweefvliegtuig over de voormalige vliegbasis aangeboden gekregen. Of wat dacht u van een weekend weg in het recent gerenoveerde theehuis op Heidestein of een exclusieve hotelovernachting in Hotel Theater Figi inclusief een wandeling met de boswachter, een (reeën/vogel/dassen) excursie voor uw gezelschap of twee uur deskundig advies van onze ecoloog of boswachter?

Reserveren en betalen

Wilt u met uw partner, vriend(in), familie of gezelschap aanwezig zijn bij het Groen Geld Diner van Utrechts Landschap en op deze wijze bijdragen aan het behoud van de natuur in Bilthoven en De Bilt? Reserveer hieronder een stoel, u betaalt direct uw bestelling.

Contact

Heeft u een vraag dan kunt u contact opnemen met Florian Hupkes via f.hupkes@utrechtslandschap.nl of bel met 06-33249425.