Word Beschermer
Header afbeelding

Helpende handjes voor het activiteitenteam Stoutenburg (bij Leusden)

Helpende handjes voor het activiteitenteam Stoutenburg (bij Leusden)

Helpende handjes voor het activiteitenteam Stoutenburg (bij Leusden)

Op de Heerlijkheid Stoutenburg is in het voormalige koetshuis het informatiecentrum gehuisvest. Vrijwilligers geven informatie en verkopen natuurvriendelijke producten en wandelboekjes. Door de activiteitengroep van Heerlijkheid Stoutenburg worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Je kunt daarbij denken aan kindernatuuractiviteiten, een wandeling ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht en kinderactiviteiten Bij het uitvoeren van de activiteiten is vaak behoefte aan extra “helpende handjes”. Bij de werkzaamheden kun je denken aan:

  • Helpen bij een knutselmiddag
  • Begeleiden tijdens een speurtocht
  • Pannenkoeken bakken/versnapering uitdelen

Wij zoeken mensen die:

  • 3 à 4 keer per jaar willen helpen bij een activiteit of evenement
  • goed kunnen werken in teamverband
  • affiniteit hebben met natuur of erfgoed  

Tijdsinvestering: 

 drie à vier dagdelen per jaar

Flexpool  

 Mensen die de helpende hand willen bieden bij een aantal activiteiten worden opgenomen in de flexpool en worden via e-mail geïnformeerd over de activiteiten waaraan ze kunnen deelnemen. De leden van de flexpool werken samen met en onder leiding van leden van de activiteitengroep van de Heerlijkheid Stoutenburg.  

Steeds vaker horen we dat mensen graag vrijwilligerswerk willen doen, hun handen uit de mouwen willen steken voor natuur of erfgoed, maar dat ze door werk, kinderen en/of mantelzorg hiervoor niet structureel tijd vrij kunnen maken. Voor deze groep mensen is de flexpool ideaal: een aantal keer per jaar actief zijn samen met de gezellige en betrokken leden van de activiteitengroep.

Heeft u belangstelling of wilt u er meer over weten? Neemt u dan contact op met vrijwilligerscoördinator Irene van den Broek via telefoonnummer: 06-82308767 (op maandag, dinsdag of donderdag), via e-mail: vbroek@utrechtslandschap.nl of vul het aanmeldformulier in.