Word Beschermer
Header afbeelding

Uitreiking eerste exemplaar Negen Seizoenen

Negen Seizoenen overhandiging.jpgwoensdag 22 maart 2017

Woensdag 22 maart werd het eerste exemplaar van Negen seizoenen Blauwe Kamer en Grebbeberg aan Michaël Kortbeek, bestuursvoorzitter van Utrechts Landschap, aangeboden. Auteurs Trudy Janssen en fotograaf Renk Ruiter, volgden een jaar lang de seizoenen in het internationaal bekende natuurgebied De Blauwe Kamer en het historisch belangrijke Grebbeberg. Het 128 pagina’s dikke boek telt negen hoofdstukken. Naar overtuiging van Janssen en Ruiter kent ieder seizoen een deelseizoen, waarin de natuur telkens weer andere pracht laat zien. Daarom werd gekozen voor Negen seizoenen als titel.

De Grebbeberg vormt het abrupte einde van de Utrechtse Heuvelrug. Met een hoogteverschil van ruim 50 meter biedt de berg een spectaculair uitzicht over de Blauwe Kamer, de Nederrijn en de Betuwe. De Grebbeberg vormt samen met de Blauwe Kamer één natuurgebied. Veel planten en dieren profiteren van de combinatie van hoog en laag, droog en nat, voedselarm en voedselrijk. De lezer krijgt in dit boek een schat aan informatie over de ontwikkeling, de planten en de dieren van het fantastische gebied.

25 jaar Blauwe Kamer
Het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat het water in de Blauwe Kamer vrij spel kreeg en de natuur zich in het gebied kon gaan ontwikkelen. Deze mijlpaal vormde de aanleiding voor het maken van het boek. Een jaar lang waren schrijfster Trudy Janssen en fotograaf Renk Ruiter ermee bezig. Beiden zijn al vanaf het begin vrijwilliger en lid van de Blauwe Kamer-commissie van Utrechts Landschap.

‘Wie door het boek bladert, wil zelf door de Blauwe Kamer wandelen. Je krijgt zin in een ontluikend voorjaar, een heerlijke nazomer of een onstuimige herfst.’ Dát is waar het Janssen en Ruiter om gaat: ‘Het is verbazingwekkend hoe weinig mensen nog afweten van dit prachtige gebied. Zoveel schoonheid, zo dichtbij.’

Verkoop
Het boek is voor € 14,95 te koop bij de zeven informatiecentra van Utrechts Landschap. Wordt u Beschermer van Utrechts Landschap? U krijgt het boek cadeau in het welkomstpakket. Bestaande Beschermers van Utrechts Landschap ontvangen tot en met 30 juni 2017 op vertoon van hun Beschermerspas en de kortingsbon uit Mijn Utrechts Landschap € 5,- korting op het boek.

« Terug

Delen:

Share Share