Word Beschermer

Exclusieve Beschermersexcursie Blauwe Kamer

Dick-Jeukens-9595.jpg

Vrijdag 7 april vond de eerste exclusieve Beschermers excursie van 2017 plaats, in de Blauwe Kamer nabij Rhenen. Utrechts Landschap ontving 120 Beschermers die konden genieten van het rivieroevervaart langs de Neder Rijn en een wandeling door de Blauwe Kamer.

De Blauwe Bever koerste naar Rhenen en de Elster Buitenwaarden tot aan het ecoduct van Plantage Willem III om weer terug te keren om de andere groep op te halen. De wandelaars bezochten o.l.v. ervaren gidsen de vogelkijkhut met prachtig zicht op de lepelaar kolonie, de vele aalscholvers en een enkele zilverreiger. We stonden stil bij het nieuwe rolstoelpad en uitkijkplatform dat in maart geopend is. Iedereen kon ervaren hoe de natuur het voormalige landbouwgebied heeft overgenomen. De zomerdijk werd 25 jaar geleden doorgebroken, er werd 80 km prikkeldraad verwijderd en koeien maakten plaats voor Koniks en Galloway runderen als beheerders van de Blauwe Kamer. Na afloop van de excursie genoten vele Beschermers nog van een diner in het aangrenzende restaurant.

Voor Utrechts Landschap een zeer waardevolle dag in de Blauwe Kamer. Dank aan de vrijwilligers die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt en dank aan de Beschermers voor de enthousiaste deelname. Via deze link kunt u nog nagenieten. De foto’s zijn genomen door Dick Jeukens, vrijwilliger van Utrechts Landschap.

In de infocentra van Utrechts Landschap kunt u als Beschermer met 33% korting het fotoboek ‘Negen seizoenen Blauwe Kamer en Grebberg’ kopen. Een aanrader.

« Terug

Delen:

Share Share