Word Beschermer

Zeisterbos wordt Toeristisch Overstappunt (TOP)

CONTRACT_NORBERT_WAALBOER_FOTOGRAFIE_MG_2718b.jpg

Utrechts Landschap, de gemeente Zeist en restaurant ’t Jagershuys hebben een intentieverklaring getekend om het Zeisterbos te gaan ontwikkelen tot een Toeristisch Overstappunt (TOP). ’t Jagershuys in het Zeisterbos moet hiermee hét vertrekpunt worden voor recreatie en natuurbeleving in de gemeente Zeist. 

Het Zeisterbos vormt al 100 jaar een recreatieve trekpleister voor inwoners van Zeist en mensen uit de weide omgeving. Mensen komen er wandelen, fietsen en genieten van de mooie natuur. Gezinnen bezoeken de manenschapen, het hertenkamp en Bezoekerscentrum De Boswerf. Sportievelingen trekken vanuit het hele land naar het Zeisterbos om te mountainbiken en te trimmen. 

Recreatief vertrekpunt

Middenin het Zeisterbos ligt restaurant ’t Jagershuys. Van oudsher is deze uitspanning een ideaal recreatief vertrekpunt. De betrokken partijen willen deze plek de komende jaren ontwikkelen tot een Toeristisch Overstappunt (TOP). Om dit te realiseren, gaan de gemeente, het restaurant en Utrechts Landschap een aantal punten aanpakken. 

Verbeteringen

De recreatieve voorzieningen in het Zeisterbos worden verbeterd door de aanleg van rolstoelpaden, een fietsenstalling en informatievoorziening. Bovendien werkt Utrechts Landschap aan het vergroten van het oppervlak natuur en de kwaliteit daarvan. Tenslotte wil de stichting diverse cultuurhistorische elementen in het Zeisterbos herstellen, zoals het groene bergje, de vijver en het verblijf van de manenschapen. 

Om voldoende parkeergelegenheid te creëren, worden er parkeerplekken aangelegd op het voormalige midgetgolfterrein naast ’t Jagershuys. De verkeersveiligheid rondom het restaurant wordt verbeterd door de inrit aan de Woudenbergseweg te sluiten en op de Jagerssingel schijn- of plateaudrempels aan te leggen. 

Planning

Het komende jaar worden de planologische procedures voor het project doorlopen. De start van de uitvoering staat gepland voor de 2e helft van 2018. Vooraf zal er een excursie voor bewoners en recreanten worden georganiseerd.

Foto: Norbert Waalboer Fotografie

Op de foto: Onderste rij (v.l.n.r.: Saskia van Dockum (directeur-rentmeester Utrechts Landschap), Roy Luca (projectwethouder gemeente Zeist), Arthur Brouwer (eigenaar restaurant ’t Jagershuys).
Bovenste rij: Desiree Bosse (gemeente Zeist), Robbin Brouwer (restaurant 't Jagershuys), Johan Varkevisser (gemeente Zeist), Irma Bakkers en Joris Hellevoort (Utrechts Landschap).

« Terug

Delen:

Share Share