Word Beschermer
Header afbeelding

Kunstbank onthuld op Birkhoven

Kunstbankje%20(5%20van%206).jpgwoensdag 04 oktober 2017

In het bosgebied Birkhoven (Amersfoort) is dinsdag 3 oktober officieel de nieuwe kunstbank onthuld. De bank is een geschenk van het festival Into the Woods. Het is gemaakt door kunstenaars die ook de podia van het festival ontwerpen. Met het geschenk wil de organisatie iets terugdoen voor de nabijgelegen natuur.

Birkhoven grenst direct aan de stad Amersfoort. De interactie met de bewoners van de stad is daarom groot. Dagelijks trekken veel mensen het bos in om er te wandelen en te ontspannen in de natuur. Enkele dagen in het jaar vinden er ook activiteiten plaats in en om het bos, zoals het festival Into the Woods.

De organisatie van het festival bestaat voornamelijk uit betrokken Amersfoorters. Zij voelen zich naast de reguliere samenwerking geroepen om ook iets in natura te schenken aan het bos. Zodoende hebben de kunstenaars de oude bank op de heuvel naast de bosvijver, vervangen voor een nieuwe bank. Zij hebben van lokaal hout een bijzondere bank gemaakt van boomstammen. Vanaf de bank heeft men een mooi uitzicht over de bosvijver.

De schenking is het startschot van een jaarlijks terugkerende traditie. Volgend jaar worden er nieuwe kunstenaars van het festival gevraagd om een geschenk te maken. Dat gebeurt in overleg met de boswachter. De schenkingen zijn daarmee iconen voor de betrokkenheid van Amersfoort met natuur in haar omgeving.

« Terug

Delen:

Share Share