Word Beschermer
Header afbeelding

Utrechts Landschap ontvangt subsidie Parelfonds voor restauratie theehuis Heidestein

theehuis Heidestein.JPGdinsdag 30 januari 2018

Utrechts Landschap ontvangt € 54.545,- subsidie uit het fonds Erfgoedparels van de provincie Utrecht voor de restauratie van het theehuis op landgoed Heidestein tussen Driebergen en Zeist. De stichting is verheugd over de bijdrage van de provincie aan de restauratie van dit bijzondere erfgoed.

Utrechts Landschap is eigenaar van het historische landgoed Heidestein dat bestaat uit bos, heidevelden, een oude schaapskooi, vijver, wandeltunnels, theehuis en restanten van een golfbaan en smalspoorbaan. Hoog boven de vijver staat het karakteristieke theehuis uit 1912. Het houten gebouw met terras is in de chaletstijl gebouwd. Het theehuis staat op een gemetselde onderbouw, waarin zich een ijskelder en waterreservoir bevinden. De ijskelder is vier meter breed en zes meter diep. Hier werd in de winter het uit de vijver gehakte ijs in stro verpakt en bewaard.

De vergunning voor de restauratie van het monumentale theehuis is aangevraagd bij de gemeente Driebergen. Na restauratie wil Utrechts Landschap het theehuis gaan verhuren als vakantiewoning. Ook daarvoor is vergunning aangevraagd.

Wandelexcursie

Op landgoed Heidestein ligt een gemarkeerde wandelroute van 4,5 km die u langs de mooiste plekken van het landgoed brengt. Zondag 11 februari vertrekt er om 14.00 uur vanaf de schaapskooi een wandelexcursie over de cultuurhistorie van het gebied. Een deskundige gids neemt u mee langs historische plekken op landgoed Heidestein. 

« Terug

Delen:

Share Share