Word Beschermer
Header afbeelding

Wel 220 eierschalen ontdekt in broeihoop!

Kinderen aan de slag met broeihopen ringslangen op Beerschoten.jpgdonderdag 24 mei 2018

Recentelijk organiseerde vrijwilliger Christ-Jan Nederlof met andere vrijwilligers van Utrechts Landschap een activiteit voor kinderen. Het onderhouden van broeihopen voor ringslangen stond op de agenda. Enthousiast kwamen de kinderen richting Paviljoen Beerschoten. Jaarlijks worden broeihopen op Beerschoten gemonitord. Het was tijd de vorig jaar opgezette broeihopen te onderzoeken en opnieuw op te bouwen.

Spannend
Voor kinderen is het onderzoeken van een broeihoop best een spannende activiteit. Bij het voorzichtig afgraven van de broeihoop ontdek je of er eierschalen in zitten van uitgekomen ringslangetjes. Vorig jaar werd er slechts één ei van een legsel aangetroffen. Hoeveel eierschalen zijn het er dit jaar? Een kreet van enthousiasme klonk bij het ontdekken van zes eierklompen met in totaal maar liefst 220 uitgekomen eierschalen. Hieruit blijkt dat door doelgericht natuurbeheer het goed gaat met de ringslang.

Aan de slag
Na het onderzoeken van de broeihopen moesten deze weer opgebouwd worden. Met gereedschap gingen de kinderen aan de slag. Eerst een laag bladeren dan veel paardenmest en takken en zo verder. Het resultaat mag er zijn een nieuwe schitterende broeihoop was opgebouwd. Laat de ringslangvrouwtjes maar komen! Ben je benieuwd hoeveel eieren we volgend jaar aantreffen? Hou onze website dan in de gaten en geef je bijtijds op.

« Terug

Delen:

Share Share