Word Beschermer

Gravin, freule en markies bezoeken Kasteel Loenersloot

Adellijk bezoek.jpgwoensdag 14 november 2018

Het rondleidseizoen 2018 op Kasteel Loenersloot werd vrijdag 2 november beëindigd met adellijk bezoek. Een gravin, freule en markies kwamen die dag naar het prachtige slot. De hooggeborenen, op bezoek in het buitenhuis van hun broer en zo weg gestapt uit de 18e eeuw, verwelkomden toen een drietal schoolklassen uit Loenersloot en Loenen. De leerlingen kwamen naar het kasteel vanwege het project buitenplaatsen van de Provinciale organisatie Kunst Centraal uit Bunnik. Zij werken in de klas verder aan het project.

Rondleidingenseizoen 2019

Volgend voorjaar, in april en mei 2019, leiden deze adellijke lieden weer schoolklassen rond. De hogere groepen van de basisscholen uit de gemeente Ronde Venen zijn dan in de gelegenheid veel meer over een buitenplaats te weten te komen. Deze rondleidingen zijn eveneens geheel op hen afgestemd.

Na de afgelopen zeer druk bezochte oktobermaand met als slot de hierboven genoemde rondleidingen voor de schoolklassen gaan de gewone rondleidingen vanaf april weer van start. Er wordt op vrijdag en zaterdag ’s morgens en ’s middags rondgeleid. Bezoekers kunnen reserveren via www.utrechtslandschap.nl (zie kopje Excursies en activiteiten). De maandelijkse parkrondleidingen starten 18 mei. Ook daarvoor dient u op dezelfde site te reserveren.

De gidsen van Kasteel Loenersloot verwelkomen u graag!

« Terug

Delen:

Share Share
Reserveer een rondleiding

Kasteel Loenersloot

Reserveer een rondleiding

Reserveren
Rondleiding Kasteelpark

Rondleiding Kasteelpark

Het kasteelpark is rond 1797 aangelegd door tuinarchitect Van Laar. Het park is vrij toegankelijk. Eens per maand is er een rondleiding door het park.
Aanmelden parkrondleiding

Grote schilderbeurt Kasteel Loenersloot

7d89a315-6bd5-474c-b5df-48892c1c67a8.jpg28 november 2018 Afgelopen weken heeft bedrijfsvriend Vink Schilderwerken uit Meerkerk het kasteel in Loenersloot geschilderd. Waar nodig werden eerst de slechte delen van het houtwerk hersteld door de eigen ... lees verder

Gravin, freule en markies bezoeken Kasteel Loenersloot

Adellijk bezoek groepsfoto.jpg14 november 2018 Het rondleidseizoen 2018 op Kasteel Loenersloot werd vrijdag 2 november beƫindigd met adellijk bezoek. Een gravin, freule en markies kwamen die dag naar het prachtige slot. De hooggeborenen, op ... lees verder
Word Beschermer

Help mee

Word Beschermer

en steun Kasteel Loenersloot

Stichting Kasteel Loenersloot

Utrechts Landschap zorgt voor het behoud van Kasteel Loenersloot. Dat doet Utrechts Landschap in opdracht van Stichting Kasteel Loenersloot. 

Meer informatie
Audiotour

Audiotour

Ontdek meer over Kasteel Loenersloot. Via de applicatie izi. Travel kunt u audiotours beluisteren over het kasteel.
Download de app