Word Beschermer
Header afbeelding

Oprichting vrijwilligersteam Kasteelpark Loenersloot

IMG_6135 BEW.jpgvrijdag 08 februari 2019

Utrechts Landschap heeft vele natuurgebieden, landgoederen en buitenplaatsen in beheer. Eén van de buitenplaatsen is de voormalige ridderhofstad Kasteel Loenersloot. Op deze locatie wordt  een nieuw vrijwilligersteam opgericht voor het uitvoeren van beheer en onderhoud van het park.

Het kasteelpark is rond 1797 aangelegd door landschapsarchitect Gijsbert van Laar. De aanleg van Van Laar kenmerkt zich door een sterk kronkelende waterpartij, kunstmatige heuveltjes en beslotenheid. Ondanks dat het een klein park is, heeft het veel verrassende gezichtspunten. Op de heuveltjes stonden oorspronkelijk objecten zoals een obelisk. Door de intieme en romantische sfeer is het een genoegen om over de paden te slenteren.

Om het park van de voormalige ridderhofstad te onderhouden gaat Utrechts Landschap een nieuw vrijwilligersteam oprichten. Voor inwoners van regio Loenen – Abcoude, die graag buiten actief bezig zijn, vormt het werk in het kasteelpark een leuke en dankbare vrijetijdsbesteding. Heeft u belangstelling voor de natuur en natuurbescherming en de lichamelijke conditie om buitenwerk te doen, meldt u zich dan aan voor de voorlichtingsbijeenkomst op vrijdagochtend 15 februari, 10.00u op Kasteel Loenersloot.  

Belangstellenden kunnen meer informatie over de vacature vinden en zich aanmelden voor de bijeenkomst via www.utrechtslandschap.nl/word-vrijwilliger

« Terug

Delen:

Share Share
Reserveer een rondleiding

Kasteel Loenersloot

Reserveer een rondleiding

Reserveren
Rondleiding Kasteelpark

Rondleiding Kasteelpark

Het kasteelpark is rond 1797 aangelegd door tuinarchitect Van Laar. Het park is vrij toegankelijk. Eens per maand is er een rondleiding door het park.
Aanmelden parkrondleiding

Oprichting vrijwilligersteam Kasteelpark Loenersloot

IMG_6135 BEW.jpg08 februari 2019 Utrechts Landschap heeft vele natuurgebieden, landgoederen en buitenplaatsen in beheer. Eén van de buitenplaatsen is de voormalige ridderhofstad Kasteel Loenersloot. Op deze locatie wordt  een ... lees verder

Grote schilderbeurt Kasteel Loenersloot

7d89a315-6bd5-474c-b5df-48892c1c67a8.jpg28 november 2018 Afgelopen weken heeft bedrijfsvriend Vink Schilderwerken uit Meerkerk het kasteel in Loenersloot geschilderd. Waar nodig werden eerst de slechte delen van het houtwerk hersteld door de eigen ... lees verder
Word Beschermer

Help mee

Word Beschermer

en steun Kasteel Loenersloot

Stichting Kasteel Loenersloot

Utrechts Landschap zorgt voor het behoud van Kasteel Loenersloot. Dat doet Utrechts Landschap in opdracht van Stichting Kasteel Loenersloot. 

Meer informatie
Audiotour

Audiotour

Ontdek meer over Kasteel Loenersloot. Via de applicatie izi. Travel kunt u audiotours beluisteren over het kasteel.
Download de app