Word Beschermer
Header afbeelding

Utrechts Landschap wil Molen Buitenweg herbouwen

molen the day after.jpg

Utrechts Landschap wil de afgebrande Molen van de Polder Buitenweg graag herbouwen. Of dat gaat lukken, moet de komende maanden duidelijk worden. Directeur-rentmeester Saskia van Dockum: ‘We zetten alles op alles om de molen te herbouwen. Daarvoor is een zorgvuldig haalbaarheidsonderzoek nodig.’ 

De monumentale molen brandde gisternacht af. ‘Zo zonde, het was een prachtige molen, een parel in het landschap. Samen met de Molen van de Polder Westbroek vormde de afgebrande molen een prachtig ensemble.’ 

Utrechts Landschap gaat de molen de komende dagen ontmantelen. Vandaag wordt de schade aan de molen vanaf een hoogwerker geïnspecteerd. Zo moet duidelijk worden welke onderdelen nog gered kunnen worden. Donderdag worden de wieken en het bovenhuis met behulp van een kraan gedemonteerd. 

‘We zijn heel blij met de steun en het medeleven van de omwonenden,’ aldus Saskia van Dockum. De omwonenden hebben zich verenigd en zijn een crowdfundingsactie gestart voor de herbouw van de molen. ‘Die lokale betrokkenheid doet ons veel goed.’ De crowdfundingsactie is te vinden op www.voorjebuurt.nl/molenoudzuilen.

De Molen van de Polder Buitenweg is één van de 23 koren- en poldermolens van Stichting De Utrechtse Molens. Utrechts Landschap zorgt voor restauratie en beheer van al deze molens.

« Terug