Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Vereniging De Hollandsche Molen krijgt Cultuurfonds prijs

Cultuurfondsprijs-voor-Vereniging-De-Hollandsche-Molen-foto-Jorrit-Lousberg-1-1024x682.jpgdinsdag 05 november 2019

Op 4 november heeft de landelijke molenvereniging De Hollandsche Molen de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2019 in ontvangst genomen. De prijs werd uitgereikt door Koningin Máxima. Een prachtige blijk van waardering voor de in 1913 opgerichte vereniging die zich inzet voor het behoud van de water, polder en korenmolen in Nederland. Naast de eeuwige roem is ook een geldbedrag aan de prijs gemoeid. De Vereniging ontvangt € 150.000. Dit verdelen zij over twee fondsen: het Molenambachtfonds en het Jongerenfonds Molens.

Utrechts Landschap onderhoudt nauwe banden met vereniging De Hollandsche Molen. Naast kennisuitwisseling, vraagt Utrechts Landschap jaarlijks geld aan bij het Molenfonds voor groot onderhoudsprojecten. Dit is onderdeel van het werk van de vereniging.

Utrechts Landschap telt 23 molens die door middel van subsidies en fondsenwerving overeind gehouden worden. Onze molens worden door ongeveer 100 vrijwilligers onderhouden waarvan enkelen zich ook voor De Hollandsche Molen inzetten. Deze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze molens. Ook voor hen is deze prijs een blijk van waardering.

Meer informatie over de prijs vind je hier en hier.

Wil je zelf een molen bezoeken? Kijk hier voor een overzicht van onze molens.

« Terug

Delen:

Share Share