Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Ben na 50 dienstjaren met pensioen

IMG_1306.jpgvrijdag 22 november 2019

Na maar liefst 50 dienstjaren gaat Ben Geurts met welverdiend pensioen. Vandaag neemt hij officieel afscheid van Utrechts Landschap. Bijzonder is dat hij na zijn pensioen actief blijft voor Utrechts Landschap: hij gaat zijn kennis en kunde inzetten als vrijwilliger.

Ben startte zijn loopbaan op 15 jarige leeftijd als terreinmedewerker op landgoed Oostbroek. In de daarop volgende decennia zorgde hij voor het landgoed.

Voordat landgoed Oostbroek in 1978 in bezit kwam van Utrechts landschap was het eigendom van de familie Van Reek. Deze familie had 25 hectare aan fruitbomen aangelegd. Ben beheerde de fruitbomen en deed klusjes in en om het landhuis. Nadat de familie het landgoed verliet en het fruitteeltbedrijf een natuurgebied werd, kwam Ben in dienst bij Utrechts Landschap.

Ben is de daaropvolgende jaren vol enthousiasme blijven werken voor Utrechts Landschap. Boswachter Joris Hellevoort zorgde ervoor dat Ben de laatste twee jaren van zijn dienstverband mocht doorbrengen op landgoed Oostbroek. Joris vertelt: “Ben was zo toegewijd aan Oostbroek en Utrechts Landschap, dat wanneer er een nieuwe werknemer in dienst kwam hij direct vroeg: ‘en hoe lang ben jij van plan te blijven?’, in de hoop dat zij zijn loyaliteit zouden volgen”.

Vrijdagmiddag neemt Ben afscheid tijdens een feestelijke receptie. Gelukkig kunnen we hem daarna nog regelmatig terugzien op landgoed Oostbroek tijdens zijn werkzaamheden als vrijwilliger.

Wil jij zelf ook vrijwilligerswerk doen voor Utrechts Landschap? Kijk hier voor het overzicht van vacatures. 

« Terug

Delen:

Share Share