Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Opening TOP ‘t Jagershuys in het Zeisterbos

UL - Zeisterbos.JPGvrijdag 13 december 2019

Op 17 december 2019 openen Utrechts Landschap, restaurant ’t Jagershuys, gemeente Zeist en provincie Utrecht (O-gen) het Toeristisch Overstappunt in het Zeisterbos. ’t Jagershuys wordt hiermee hét vertrekpunt voor recreatie en natuurbeleving in de gemeente Zeist.

Toeristisch Overstappunt

Het Zeisterbos vormt al 100 jaar een recreatieve trekpleister voor inwoners van Zeist en mensen uit de weide omgeving. Mensen komen er wandelen, fietsen, mountainbiken en genieten van de mooie natuur. Gezinnen bezoeken de manenschapen, het hertenkamp en Bezoekerscentrum De Boswerf. Middenin het Zeisterbos ligt restaurant ’t Jagershuys. Van oudsher is deze uitspanning een ideaal recreatief vertrekpunt. De betrokken partijen ontwikkelden deze plek tot Toeristisch Overstappunt (TOP).

Hét vertrekpunt voor recreatie en natuurbeleving

TOP ’t Jagershuys kreeg in 2019 een nieuwe inrichting. In de eerste helft van 2019 is het terrein van ’t Jagershuys opgeknapt en het voormalige midgetgolfterrein ingericht met nieuwe parkeervakken. De verkeersveiligheid is verbeterd door het opheffen van de inrit aan de Woudenbergseweg en de aanleg van een extra inrit met schijndrempels aan de Jagersingel. In de tweede helft van 2019 werd geïnvesteerd in de natuurkwaliteit, cultuurhistorie en recreatiemogelijkheden in het omliggende Zeisterbos. Het groene laantje aan de boskant van ’t Jagershuys kijkt weer uit tot aan het groene bergje aan de Professor Lorentzlaan. Dit bergje werd opgeknapt en beter herkenbaar gemaakt. De bosvijver werd opgeschoond, kreeg een nieuwe beschoeiing en een nieuwe brug. En door de aanleg van rolstoel- en familiepaden is dit deel van het Zeisterbos nu goed toegankelijk voor bezoekers vanuit het ziekenhuis en gezinnen die na een pannenkoek bij ’t Jagershuys nog even de benen willen strekken.

Bestuurlijke opening

Op 17 december wordt de TOP geopend door Saskia van Dockum (directeur-bestuurder Utrechts Landschap), Sander Jansen (wethouder gemeente Zeist), Arthur Brouwer (eigenaar restaurant ’t Jagershuys) en Jaap Floor (projectmanager O-gen). TOP ’t Jagershuys is vanaf dat moment officieel onderdeel van het netwerk van Toeristische Overstappunten op de Heuvelrug, in de Kromme Rijnstreek en de Vallei.

Bekijk hier de wandelroutes door het Zeisterbos.

« Terug

Delen:

Share Share