Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Boomveiligheids- werkzaamheden 2020

Afgebroken tak na storm PVS.jpgwoensdag 08 januari 2020

Tussen 13 januari en 14 maart 2020 zullen in gebieden van Utrechts Landschap snoei- en zaagwerkzaamheden langs wegen en paden worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door boomverzorgingsbedrijf Boomtotaalzorg om zo de veiligheid te vergroten.

Boomveiligheidscontroles

Utrechts Landschap heeft de afgelopen maanden boomveiligheidscontroles verricht en de benodigde maatregelen in kaart gebracht. Van januari tot maart worden deze maatregelen uitgevoerd tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats langs paden en (auto)wegen waaronder N-wegen. Daarom kan het zijn dat (delen) van wegen of paden tijdelijk worden afgesloten. Op onderstaande overzicht staat waar en wanneer de boomveiligheidswerkzaamheden plaatsvinden. Mocht je ter plaatsen zijn tijdens de werkzaamheden dan is het belangrijk om de instructies van de boomverzorgers op te volgen om de veiligheid te waarborgen.

Zorgplicht bezoekers

Het kan voorkomen dat dikke bomen langs wegen en paden gekapt worden. De reden hiervoor is dat Utrechts Landschap een zorgplicht voor bezoekers van haar gebieden heeft. Dit houdt in dat bomen die een zichtbaar risico (gaan) vormen gesnoeid of weggehaald worden. Om waardevolle flora en fauna te beschermen volgt Utrechts Landschap de Gedragscode Bosbeheer van de Vereniging voor Bos en Natuur Eigenaren.

Planning werkzaamheden

Week 3 (13 t/m 19 januari)

Amerongse Bos

Hoge Ginkel

Week 4 (20 t/m 26 januari)

Amerongse Bos

Dartheide

Grebbeberg

Week 5 (27 januari t/m 2 februari)

Amerongse Bos

Hoge Ginkel

Zeisterbos

Sandenburg

Moersbergen

« Terug

Delen:

Share Share