Word Beschermer

Klassieke vouwgordijnen

Vouwgordijnen voor Kasteel Loenersloot

In Kasteel Loenersloot willen we voor 27 ramen, in zes verschillende vertrekken op de begane grond, spoedig weer prachtige vouwgordijnen ophangen. Voor € 400,- geeft u een prachtig kwalitatief vouwgordijn aan Kasteel Loenersloot. Doet u mee?

Op schilderijen uit de 18e eeuw zien we al enigszins doorschijnende vouwgordijnen, in de 19e eeuw is dit type nog steeds gangbaar. Ze zijn mooi maar bovendien functioneel om het felle zonlicht te filteren. Soms zijn de vouwgordijnen aan de onderkant recht, soms met een schulprand. De vouwgordijnen waren van neteldoek gemaakt. Dit is een stof van losgeweven netelgaren, zoals bijvoorbeeld van een brandnetel of een mengsel van netel met linnen of katoen. In de 18e eeuw zal dit vooral linnen zijn geweest, katoen was er al, maar veel te kostbaar. Op Kasteel Loenersloot zijn deze prachtige gordijnen door de tand des tijds helaas vergaan. Graag zouden wij in 2014 deze vitrage weer in ere willen herstellen.

Helpt u mee?

De uitstraling van de nieuwe vouwgordijnen zal ten goede komen aan de originele staat en sfeer van het kasteel. De stof voor Kasteel Loenersloot wordt zoveel mogelijk geselecteerd op milieuvriendelijke productie, fair trade en duurzaamheid. De gordijnen worden op klassieke wijze gemaakt, met trekkoorden en met de hand aangenaaide ringetjes (geen baleinen). Voor Kasteel Loenersloot krijgen de gordijnen een franje van 100% linnen.

Kosten: € 400,- per compleet gordijn, inclusief plaatsing
Locatie: gemeente Stichtse Vecht

Doneer hier

Een aantal gordijnen is al gefinancierd. Helpt u mee de kamers compleet te maken? Gulle donateurs ontvangen een uitnodiging voor een exclusieve ontvangst met rondleiding in het kasteel.

Casparus Johannes Morel (toegeschreven), De familie Horstman, 1823, Amsterdam Museum
Linksboven is het vouwgordijn te zien dat we in de kamers van kasteel Loenersloot willen aanbrengen.