Word Beschermer

ANWB Lenterondjes

Aantrekkelijk wandelbos

Welkom bij Utrechts Landschap. Wij laten u als deelnemer aan de ANWB Lenterondjes graag kennis maken met onze gebieden Beerschoten, Houdringe en Panbos. Deze aan elkaar gelegen landgoederen vormen samen een prachtig gebied met lanen, bospaden en stuifduinen. Om u zo goed mogelijk te faciliteren zijn er drie gemarkeerde wandelroutes mogelijk: 4,5 km, 6 km en 12 km. De kortste twee wandelingen leiden u over de landgoederen Beerschoten en Houdringe, en de langste wandeltocht doet ook het Panbos aan.

Alle drie de routes starten en eindigen bij het informatiecentrum van dit gebied: Paviljoen Beerschoten. Hier krijgt u op vertoon van uw kaartje de route overhandigd en kunt u genieten van een kop koffie, thee of sap en iets lekkers. Op deze locatie zijn sanitaire voorzieningen aanwezig. Hier kunt u naderhand ook nog even bijkomen.

Wandelen met een gids

Bent u voor het eerst in dit bos, of wilt u graag meer weten over de geschiedenis van de landgoederen? Dan kunt u ook meelopen met een van onze gidsen. Om 11:00, 13:00 en 15:00 vertrekken zij met een groep belangstellenden vanaf Paviljoen Beerschoten en lopen ze de route van 4,5 km. Deze wandeling wordt geheel gratis aangeboden door het Utrechts Landschap.

Voor kinderen

Op Paviljoen Beerschoten zullen verschillende kinderactiviteiten georganiseerd worden. Zo zijn er in het grasveld achter het informatiecentrum verschillende oud-Hollandse spellen te spelen zoals sjoelen, steltlopen en blikgooien. Ook is er een kinderloop waarbij de kinderen aan de hand van een kompaskaart en opdrachten een kort rondje lopen over het landgoed.

Praktische informatie

  • Door het gebied zijn 3 gemarkeerde wandelroutes uitgezet: 4,5 km door Beerschoten, 6 km door zowel Beerschoten als Houdringe en 12 km door beide landgoederen en het Panbos.

  • Honden zijn welkom mits aangelijnd.

  • Bij Paviljoen Beerschoten zijn horeca, kinderactiviteiten en toiletvoorzieningen aanwezig.

  • Op de route en bij het informatiecentrum zullen vrijwilligers van Utrechts Landschap en de ANWB aanwezig zijn voor eventuele vragen over de route. 

  • Vanwege de verwachte drukte is de parkeergelegenheid verplaatst naar het begin van de oprijlaan. Vrijwilligers wijzen u naar de juiste plek. Bij gebruik van een navigatiesysteem kunt u het onderstaande adres van Paviljoen Beerschoten invoeren.

  • Het informatiecentrum en de hierachter gelegen beeldentuin van Jits Bakker zijn rolstoeltoegankelijk.

  • Wanneer: zondag 27 mei 2018

  • Kosten: € 5,- per persoon. Kinderen t/m 17 jaar gratis. Let op: er is ter plekke geen mogelijkheid tot betalen met pinpas.

  • Startlocatie: Beerschoten, De Holle Bilt 6, 3732 HM De Bilt.

  • OV: Bushalte Biltse Hoek, De Bilt (+/- 5 minuten lopen) komende vanuit Zeist. Bushalte Tunneltje De Bilt (+/- 20 minuten lopen) komende vanuit Utrecht.
Meld je nu aan