Word Beschermer

Ontdek Beerschoten, Houdringe, Panbos

Beerschoten, Houdringe, Panbos

Vlakbij de stad Utrecht ligt landgoed Beerschoten. Met kronkelende vijvers, stromende beek, weiden met boomgroepen en oude lanen vormt het een aantrekkelijke wandelgebied. Het aangrenzende landgoed Houdringe bestaat uit bos en open grasland. Er staan eiken en beuken met waarvan de stam een diameter heeft van meer dan een meter. Aan de rand van de stuifzandvlaktes in het Panbos ‘wandelen’ de bomen. De wind heeft het zand tussen de wortels weggestoven. Vanuit het informatiecentrum vertrekken diverse routes.

Wandelroutes

Beerschoten, Houdringe, Panbos

Wandelroutes

Naar routes
Voor kinderen

Voor kinderen

Op Beerschoten is voor kinderen veel te beleven! In het infocentrum is een kinderroute verkrijgbaar en op woensdagmiddag en in de vakantie zijn er regelmatig kinderactiviteiten.

Meer informatie

De kracht van een storm

Storm Beerschoten24 februari 2017 Op 23 februari heeft het 's avonds ook flink gestormd in de bossen van Utrechts Landschap. Op sommige plekken zijn daardoor bomen omgevallen of beschadigd. Voor bezoekers van de bossen betekent ... lees verder
Infocentrum

Infocentrum

Op Beerschoten staat informatiecentrum Paviljoen Beerschoten. U kunt hier terecht voor informatie, tips, routes en ruiterpenningen. Ook is er een wisselende tentoonstelling.

Meer informatie
Excursies en activiteiten

Met een gids op pad

Excursies en activiteiten

Bekijk de data

Excursie met eigen groep

Het is mogelijk om op Beerschoten, Houdringe en in het Panbos een excursie te krijgen met uw eigen groep. 

Meer informatie

Herstel van een buitenplaats

Om Beerschoten daadwerkelijk een poort van de Lustwarande te laten zijn is een ‘facelift’ nodig, waarbij de entree haar grandeur terugkrijgt. Utrechts Landschap heeft de elementen van de historische parkaanleg hersteld en wandelpaden opgeknapt.

Meer over de herstelwerkzaamheden