Word Beschermer

Ontdek Park Vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg

Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur. Voel de dreiging van de koude oorlog als u langs de militaire gebouwen wandelt. Park Vliegbasis Soesterberg is een uniek gebied, een schatkamer vol verrassingen. Ontdek de voormalige vliegbasis te voet of op de fiets, op eigen houtje of onder begeleiding van een gids. Startpunt van excursies en gemarkeerde wandelroutes is het informatiecentrum Park Vliegbasis Soesterberg.

Het Park is dagelijks vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. De landingsbaan is tijdens het broedseizoen (15 maart tot en met 15 augustus) gesloten voor publiek. Honden zijn op Park Vliegbasis Soesterberg niet toegestaan, ook niet aangelijnd.

vanaf de kaart

Ontdek de basis

vanaf de kaart

Park Vliegbasis Soesterberg zit vol geheimen. Kom meer te weten over de geschiedenis, militaire objecten en de bijzondere natuur.

Meer informatie
Munitiepark en landingsbaan

Wandelroutes

Munitiepark en landingsbaan

Meer informatie
Landgoed De Paltz (3,4 km)

Wandelroute op het naastgelegen

Landgoed De Paltz (3,4 km)

Meer informatie
Vliegbasis in beeld

Vliegbasis in beeld

In een reeks filmpjes deelt Boswachter Martijn Bergen bijzonderheden, weetjes en feitjes met ons.

Naar het overzicht

Fietsexcursie Park Vliegbasis Soesterberg langs reeën

Ree PVS (5).JPG Park Vliegbasis Soesterberg is een van de bijzonderste natuurgebieden in de provincie Utrecht. Het natuurgebied bruist van het leven. Waar voorheen straaljagers vlogen, vliegen nu tapuiten, ... lees verder
.

.

Gratis wandelkaart Park Vliegbasis Soesterberg

Infocentrum en militair museum

In de hal van het Nationaal Militair Museum (NMM) zit het informatiecentrum van Park Vliegbasis Soesterberg en de Utrechtse Heuvelrug. Het infocentrum geeft spelenderwijs de geheimen van Park Vliegbasis Soesterberg prijs.

Open: di-zo 10.00 - 17.00 uur
Tijdens vakanties maandag ook open.

Toegang tot het infocentrum is gratis.

Naar site NMM
Excursies

Excursies

Van april tot en met oktober zijn er (fiets)excursies op Vliegbasis Soesterberg.

Naar het overzicht

Excursie met eigen groep

Het is mogelijk om op Vliegbasis Soesterberg een fietsexcursie te krijgen met uw eigen groep. Vanwege de grote afstanden op de vliegbasis, worden de excursies per fiets gegeven.

Meer informatie