Word Beschermer
Header afbeelding

Lezing: Oostbroek door vlinderogen

Foto: dagpauwoog - Kars Veling

Dagvlinders staan in Nederland onder druk. Van de 70 soorten die ons land rijk was zijn er 17 uitgestorven terwijl dertig van de overgebleven soort op de Rode Lijst staan als ernstig bedreigd tot kwetsbaar. Ook op en rond het landgoed Oostbroek zijn soorten achteruit gegaan en verdwenen. Toch valt hier nog veel te genieten.

We gaan tijdens de lezing van Kars Veling de omgeving bekijken door vlinderogen. Hoe leven vlinders, wat hebben ze nodig en hoe kunnen we zorgen dat de vlinders het op en rond het landgoed Oostbroek weer naar de zin hebben? Niet alleen de kroeglopers als dagpauwoog en kleine vos komen aan de orde, we kijken ook door de ogen van minder algemene soorten. Ook zal er rekening worden gehouden met de plantensoorten rond Oostbroek. Als u zelf vragen hebt over vlinders kom dan ook, want daarvoor is volop gelegenheid.

Kars Veling is projectleider bij De Vlinderstichting in Wageningen en houdt zich bezig met onderzoek naar vlinders en libellen, maar is ook actief binnen de communicatie afdeling en is woordvoerder van De Vlinderstichting. Kars geeft veel lezingen en cursussen, zowel aan beheerders en bestuurders als aan andere groepen

 

Locatie: hoofdhuis Landgoed Oostbroek

            Bunnikseweg 39, 3732 HV  De Bilt

datum: dinsdag 26 maart

tijdstip: 19.30u - 21.30u
koffie klaar vanaf 19.15 uur

Hartelijk dank voor uw interesse in de lezing 'Oostbroek door vlinderogen'. Aanmelden voor deze lezing is helaas niet meer mogelijk.