Word Beschermer

Reserveren

E-tickets

Rondleiding in PARK bij Kasteel Loenersloot (voor rondleiding in KASTEEL: zie ELDERS op deze site!)

Het 18e-eeuwse Kasteelpark is een "Van Laar-park", naar binnen gekeerd en met nauwelijks zichtlijnen op bv. kerktorens of buitenplaatsen. Het heeft veel waterpartijen en kronkelende paadjes. Veel kunstmatige heuveltjes en een bruggetje completeerden een intiem, ruimtelijk zeer effectief ingericht, prettig wandelpark. In het park bevinden zich ook vier groepsschuilplaatsen van de Stelling van Amsterdam, die tijdens de mobilisatie voor WOII zijn gebruikt.

Vele jaren nagelaten onderhoud deed het park in een wildernis veranderen. Sinds een aantal jaren is de restauratie opgepakt. Deze is in 2015 grotendeels afgerond. De structuur is hersteld. Het resultaat: een schitterend, weer  toegankelijk park, waarin het aangenaam vertoeven is en dat alleszins een bezoek waard is.

In mei t/m oktober vindt eens per maand om 13.30 uur een rondleiding plaats. De gidsen vertellen u dan over de geschiedenis van het park, wijzen u op de structuur, besteden aandacht aan de tuinsieraden, spreken over de omvangrijke restauratie en gaan uiteraard ook in op de vele bomen (essen!) en planten in het park. Een rondleiding duurt ruim een uur.

Voor nadere informatie of voor bezoeken met grote groepen kunt u contact opnemen met de commissie Kasteel Loenersloot (kasteelloenersloot15@gmail.com).  U kunt daar ook verzoeken indienen voor een parkrondleiding buiten de geplande maandelijkse rondleidingen.

 1. 15

  Beschermers

  € 0,00
 2. 15

  Niet-Beschermers

  € 0,00
 3. 15

  Kinderen (t/m 12 jaar)

  € 0,00