Word Beschermer

Reserveren

E-tickets

(voor rondleiding in het PARK; zie activiteitenpagina)

Ruim 750 jaar werd Kasteel Loenersloot, bij het gelijknamige dorp, tot eind vorige eeuw particulier bewoond. De laatste bewoonster was de barones. De donjon, rond 1250 gebouwd, is het trotse hart van het mooie, verborgen gelegen kasteel. Het werd in 2012 ingrijpend gerestaureerd. Sinds mei 2013 is een belangrijk deel van het kasteel toegankelijk voor het publiek. Veel ruimten in het kasteel ademen nog de sfeer van de 18e eeuw, de tijd van de laatste ingrijpende verbouwing van 1773-1776 tot een zomerverblijf. In de volledig ingerichte ruimten lijkt het soms of de barones, die daar bijna 50 jaar woonde, net even afwezig is.

Vanaf april tot oktober worden op donderdagmorgen en -middag en op zaterdagmorgen en -middag rondleidingen gehouden. Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Bezoekers komen in  vele fraaie ruimten, op de toren en in de kelders. De groepen bestaan uit maximaal 20 personen, die vanwege enkele kleinere ruimten in het kasteel na een gezamenlijke verwelkoming en inleiding worden gesplitst in 2 groepen. Reserveren via deze site is noodzakelijk. Het kasteel is vanwege een aantal trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In of bij het kasteel is (nog) geen horecagelegenheid.

Groepen / gezinnen
Voor bezoeken met (grote) groepen kunt u contact opnemen met de secretaris van de commissie Kasteel Loenersloot (kasteelloenersloot15@gmail.com). Dit kunt u ook doen, als u een rondleiding met alleen leden van uw groep wil organiseren en natuurlijk voor andere vragen of informatie. Ook kinderrondleidingen zijn mogelijk. We hanteren daarvoor een aangepaste prijs.

Gezinnen met kinderen (max 4 personen; minimaal 1 kind t/m 12 jaar) kunnen in de korte schoolvakanties het kasteel op donderdag en zaterdag voor een gereduceerde prijs bezoeken. In de maanden juli en augustus, tijdens de zomervakantie dus, geldt deze reducering ook voor gezinnen bij de donderdagrondleidingen.

Park
Daarnaast worden er vanaf mei t/m oktober maandelijks rondleidingen in het kasteelpark georganiseerd. U kunt een kasteelrondleiding ('s morgens) en een parkrondleiding in de middag (of andersom) combineren. Voor vragen erover  verzoeken we u contact op te nemen met de secretaris. Parkrondleidingen kunt u hier reserveren.

  1. Beschermers

    € 5,00
  2. Niet-Beschermers

    € 8,50
  3. Kinderen (t/m 12 jaar)

    € 4,00