Word Beschermer

Reserveren

E-tickets

Gidsen van Utrechts Landschap organiseren in de maanden maart t/m oktober fietsexcursies over Park Vliegbasis Soesterberg langs enkele kunstobjecten uit Collectie De Basis.

Sinds 2010 hebben diverse kunstenaars een kunstwerk voor de voormalige Vliegbasis Soesterberg gemaakt. Verhalen uit de geschiedenis zijn tot leven gebracht, verhalen over de oorsprong van de vliegbasis, over de tijd van de Duitse bezetter of over de periode van de Koude Oorlog. En verhalen die de aandacht vestigen op de huidige situatie waarin zich een uitbundige biodiversiteit in de natuur heeft ontwikkeld. Enkele kunstenaars hebben zich in hun werk uitgesproken over toekomstige mogelijkheden van het terrein. De kunstwerken bevinden zich verspreid over het terrein in historische gebouwen, zoals shelters, munitiebunkers en de verkeerstoren. De gidsen openen de dikke deuren voor u om deze te kunnen bekijken en geven een nadere toelichting.

De kunstexcursie Park Vliegbasis Soesterberg vindt iedere eerste zaterdagochtend van de maand plaats. Neem zelf uw fiets mee en zet deze vooraf klaar voor vertrek bij fietsenstalling 2 naast parkeerplaats P1! 

  1. 15

    Aantal personen

    € 0,00