Word Beschermer

Reserveren

E-tickets

Gidsen van Utrechts Landschap organiseren in de periode maart t/m oktober natuurexcursies over Park Vliegbasis Soesterberg. Deze voormalige vliegbasis heeft zich als gevolg van militair gebruik ontwikkeld tot een uniek natuurgebied.

Het verwijderen van veel hekwerk en de aanleg van een vijftal ecoducten rondom het Park heeft het terrein gemaakt tot verbindende schakel tussen natuurgebieden. Inmiddels maken al vele diersoorten gebruik van die verbinding. Daarnaast hebben dier- en plantensoorten waarvoor de voormalige vliegbasis als kerngebied fungeert nu de mogelijkheid zich over de Utrechtse Heuvelrug te verspreiden.

De gidsen lichten toe op welke wijze het militair beheer positieve gevolgen heeft gehad op de kwaliteit van de natuur(ontwikkeling). Afhankelijk van het seizoen treft u een ‘selectie’ aan van de ruim 600 plantensoorten die in het terrein voorkomen: ontluikend, kleurrijk in volle bloei of uitgebloeid. U treft vele vogelsoorten, waaronder de steeds zeldzamer wordende veldleeuwerik en met enig geluk wellicht een ree.

De noodzaak om delen van het Park voor het publiek -beperkt- afgesloten te houden als broed- of rustgebied wordt nader toegelicht.

De natuurexcursie Park Vliegbasis Soesterberg vindt iedere eerste zondagochtend van de maand plaats. Neem zelf uw fiets mee en zet deze vooraf klaar voor vertrek bij fietsenstalling 2 naast parkeerplaats P1!

  1. Aantal personen

    € 0,00