Word Beschermer

Reserveren

E-tickets

Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag; de landelijke Dag van het Kasteel) gaat Kasteel Loenersloot van 11.00 - 17.00 uur net als vorig jaar weer open voor het publiek. Er is dan gelegenheid om het kasteel te bezichtigen en om een wandeling in het park te maken. Er zijn in het kasteel in elke ruimte suppoosten (gidsen) aanwezig, die uw vragen kunnen beantwoorden. Er is daar ook voor de kinderen een speurtocht uitgezet. Bezoekers kunnen om 12 en om 14 uur eveneens deelnemen aan een (gratis) parkrondleiding.

In het kasteel, dat beheerd wordt door Utrechts Landschap, worden mooie prenten van onder meer het kasteel in vroeger tijden tentoongesteld. Elk uur worden er 3 video's vertoond. Er is de video Zo was ze, gebaseerd op anekdotes over de laatste bewoonster van het kasteel, barones Van Nagel- Martini Buys. Ook is er een documentaire waarin inwoners uit Loenen, Loenersloot en Vreeland aan het woord komen over gebeurtenissen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hun woonplaats plaatsvonden. Kasteel Loenersloot speelt in die verhalen een bijzondere rol. Ook draait een video over vleermuizen, die zich in en rond het kasteel bevinden. En tenslotte is er een film over voeding in vroegere (kasteel)tijden.

U kunt ook luisteren naar muziek. De Japanse fortepianiste Kuoru Iwamura vertolkt elk uur op een Broadwood tafelpiano uit 1829 werken van Schubert, Beethoven en Chopin. Er er is die dag een barones met haar dienstmeisje in het kasteel aanwezig!

Bezoekers zijn van harte welkom op de volgende tijden: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. U heeft dan elk uur 50-55 minuten de tijd om de vele fraaie ruimten te bezichtigen en te genieten van de hierboven beschreven activiteiten. De toegangsprijs bedraagt € 3,00 voor beschermers (leden) van het Utrechts Landschap en € 6,00 voor niet-beschermers. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Ook bezoekers, die bij de promokar lid worden van Utrechts Landschap krijgen gratis toegang! De parkrondleidingen zijn tevens gratis.

Men kan vooraf reserveren via de site van Utrechts Landschap: www.utrechtslandschap.nl of via www.kasteelloenersloot.nl. Op die laatste site treft u ook veel informatie aan over het prachtig gerestaureerde kasteel, dat in 18e-eeuwse stijl is ingericht maar zijn middeleeuwse kenmerken als gracht, stokoude slottoren, dikke muren en kloostermoppen behouden heeft. Ook staat daar informatie over het geheel gerestaureerde kasteelpark. 

U kunt zich op de dag zelf bij de tent op de oprijlaan aanmelden. Voorkom echter teleurstelling en reserveert u, gezien de opkomst in vorige jaren, tevoren a.u.b.  

Op de oprijlaan, bij de kassa en de promokar van Utrechts Landscahp, is ook horecagelegenheid.

Tot 1 november zijn er op donderdag- en vrijdagmiddag en op zaterdagmorgen en -middag rondleidingen in het kasteel. In het park kunt u maandelijks aan een rondleiding meedoen. Zie de sites!

 1. 45

  Niet-Beschermers

  € 6,00
 2. 45

  Kinderen (t/m 12 jaar)

  € 0,00
 3. 45

  Beschermers (leden) Utrechts Landschap

  € 3,00