Word Beschermer

Reserveren

E-tickets

Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag; landelijke Dag van het Kasteel) gaat Kasteel Loenersloot van 11.00 - 17.00 uur open voor het publiek. U kunt dan het kasteel bezichtigen. Bezoekers kunnen om 12 en om 14 uur eveneens deelnemen aan een (gratis) parkrondleiding. Zie voor het park elders op deze site of op www.kasteelloenersloot.nl. In het park is ook een speurtocht voor kinderen uitgezet.

In het kasteel, beheerd door Utrechts Landschap, worden mooie ingelijste prenten van o.a. het vroegere kasteel tentoongesteld. Elk uur worden 3 video's vertoond. Er is de video Zo was ze, gebaseerd op anekdotes over de laatste bewoonster van het kasteel, barones Van Nagel- Martini Buys. Ook is er een documentaire waarin inwoners uit Loenen, Loenersloot en Vreeland vertellen over gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in hun woonplaats. Kasteel Loenersloot speelt daarin een bijzondere rol. En er draait een video over vleermuizen, die zich in en rond het kasteel bevinden. Tenslotte is er een film over voeding in vroegere (kasteel)tijden.

U kunt ook luisteren naar muziek. De Japanse fortepianiste Kuoru Iwamura vertolkt elk uur op een Broadwood tafelpiano uit 1829 werken van Schubert, Beethoven en Chopin. Er er is die dag een barones met haar dienstmeisje in het kasteel aanwezig!

U heeft elk uur 55 minuten de tijd om de vele fraaie ruimten te bezichtigen en te genieten van de hierboven beschreven activiteiten. In elke ruimte zijn suppoosten (gidsen) aanwezig, die uw vragen kunnen beantwoorden. 

U wordt verzocht vooraf te reserveren. U kunt zich ook op de dag zelf bij de tent op de oprijlaan aanmelden. Reserveren vooraf is, gezien de opkomst in vorige jaren, aan te raden!
Op de pagina www.kasteelloenersloot.nl treft u veel informatie aan over het prachtig gerestaureerde kasteel, dat geheel in 18e-eeuwse stijl is ingericht en zijn middeleeuwse kenmerken als gracht, stokoude slottoren, dikke muren en kloostermoppen behouden heeft.

Op de oprijlaan, bij de kassa en de promokar van Utrechts Landschap, is horecagelegenheid.

In het seizoen zijn er tot 1 november op donderdag- en vrijdagmiddag en op zaterdagmorgen en -middag rondleidingen in het kasteel. In het park is er maandelijks een rondleiding. Zie de sites!

 1. 36

  Niet-Beschermers

  € 6,00
 2. 36

  Kinderen (t/m 12 jaar)

  € 0,00
 3. 36

  Beschermers (leden) Utrechts Landschap

  € 3,00