Word Beschermer
Header afbeelding

Reserveren

E-tickets

Rondleiding in PARK bij Kasteel Loenersloot (voor rondleiding in KASTEEL: zie ELDERS op deze site!)

Het 18e-eeuwse Kasteelpark is een "Van Laar-park", naar binnen gekeerd en met nauwelijks zichtlijnen op bv. kerktorens of buitenplaatsen. Het heeft veel waterpartijen en kronkelende paadjes. Een aantal kunstmatige heuveltjes en een bruggetje completeren een intiem, ruimtelijk zeer effectief ingericht wandelpark. In het park bevinden zich ook vier groepsschuilplaatsen die tijdens de mobilisatie voor de Tweede Wereldoorlog als zodanig zijn gebruikt.

Vele jaren nagelaten onderhoud deed het park in een wildernis veranderen. Sinds een aantal jaren is de restauratie opgepakt. Deze is in 2015 grotendeels afgerond. De structuur is hersteld. Het resultaat: een schitterend, weer  toegankelijk park, waarin het aangenaam vertoeven is en dat alleszins een bezoek waard is.

In april t/m oktober vindt eens per maand om 13.30 uur een rondleiding plaats. De gidsen vertellen u dan over de geschiedenis van het park, wijzen u op de structuur, besteden aandacht aan de tuinsieraden, spreken over de omvangrijke restauratie en gaan uiteraard ook in op de vele bomen (essen!) en planten in het park. Een rondleiding duurt ruim een uur en is gratis. De rondleiding in april staat ook in het teken van de dan bloeiende stinsenplanten (= ingevoerde sierplanten).

Op zaterdag 1 juni nemen wij deel aan de landelijke dag van de Nederlandse Tuinenstichting. Zij (wij) doen mee aan deze dag, die ook internationaal plaatsvindt, bijvoorbeeld in Frankrijk onder de naam Rendez-vous. 

In september vindt, is het plan, een inleiding over vleermuizen in het kasteel plaats. Daarna gaan we de vleermuizen opzoeken in het park. Deze activiteit wordt tzt. met datum op deze site aangekondigd.

Voor nadere informatie over of voor bezoeken met grote groepen kunt u contact opnemen met de commissie Kasteel Loenersloot (kasteelloenersloot15@gmail.com of 030-6041885).  U kunt daar ook verzoeken indienen voor een (betaalde) parkrondleiding buiten de geplande maandelijkse rondleidingen.

 1. Beschermers

  € 0,00
 2. Niet-Beschermers

  € 0,00
 3. Kinderen (t/m 12 jaar)

  € 0,00
 4. groep Hans Havers

  € 0,00