Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Reserveren

E-tickets

Rondleiding in PARK bij Kasteel Loenersloot (voor rondleiding in KASTEEL: zie ELDERS op deze site!)

WE GAAN WEER DOOR HET PARK RONDLEIDEN! En wel maandelijks VANAF 26 JUNI.

Het kasteelpark is een 18e-eeuws Van Laar-park, de tuinarchitect uit de 18e eeuw. Het park is naar binnen gekeerd en heeft nauwelijks zichtlijnen op bv. kerktorens of buitenplaatsen. Er zijn veel waterpartijen en kronkelende paadjes. Een aantal kunstmatige heuveltjes en een bruggetje completeren een intiem, ruimtelijk zeer effectief ingericht wandelpark. In het park bevinden zich ook vier groepsschuilplaatsen die tijdens de mobilisatie voor de Tweede Wereldoorlog als zodanig zijn gebruikt.

Vele jaren nagelaten onderhoud deed het park in een wildernis veranderen. Sinds een aantal jaren is de restauratie opgepakt. Deze is in 2015 grotendeels afgerond. De structuur is hersteld. Het resultaat: een schitterend, weer  toegankelijk park, waarin het aangenaam vertoeven is en dat alleszins een bezoek waard is.

Vanwege het Covid-19-virus wordt er pas vanaf 26 juni weer maandelijks "corona-proof" rondgeleid. We leiden rond in groepjes van maximaal 4 bezoekers boven de 12 jaar en houden ons strikt aan de RIVM-maatregelen zoals onder meer de anderhalve meter afstand-regel. De rondleidingen zijn maandelijks op een zaterdag om 14.30 en 14.45 uur. Komt u op tijd (niet veel vroeger) en houdt u zich a.u.b. ook aan de RIVM-regels. U komt uiteraard niet als u Covid-19-achtige klachten of temperatuursverhoging heeft. Dat wordt u ook gevraagd. Uw bezoek is geheel op eigen risico.

De gids vertelt u over de geschiedenis van het park, wijst u op de structuur en besteedt aandacht aan de tuinsieraden (o.a. de kluizenaarshut). Ook komt de omvangrijke restauratie aan de orde en wordt uiteraard ook ingegaan op de vele bomen (essen!) en planten in het park. Een rondleiding duurt ruim een uur en is gratis. U dient wel te reserveren.

Voor nadere informatie over bezoeken met grote en/of eigen groepen kunt u contact opnemen met de commissie Kasteel Loenersloot (kasteelloenersloot15@gmail.com of 030-6041885).  U kunt daar ook verzoeken indienen voor een (betaalde) parkrondleiding buiten de geplande maandelijkse rondleidingen. Of een kasteelrondleiding combineren met een parkrondleiding! Voor een kasteelrondleiding kunt u hier reserveren.

 1. 4

  Beschermers

  € 0,00
 2. 4

  Niet-Beschermers

  € 0,00
 3. 4

  Kinderen (t/m 12 jaar)

  € 0,00