Word Beschermer

Blauwe Bever

Blauwe Bever

Vanaf de Blauwe Bever ontdekt u de prachtige noordoever van de Nederrijn. Hier ontwikkelt zich rivierwildernis in het kader van het Project Noordoever Nederrijn. U ziet er kwelmoerassen, wilgen- en populierenbossen, bloemrijke graslanden, kreken en geulen. Langs de oevers is plaats voor planten en dieren die in Nederland zeldzaam zijn of uitgestorven. Bijvoorbeeld de otter, bever, zwarte ooievaar, ijsvogel, kamsalamander, allerlei libellensoorten, zalm, waterviolier en veldsalie.

Deskundige gidsen geven informatie over het unieke Nederlandse rivierenlandschap, het project Noordoever Nederrijn, de geschiedenis van de rivier, planten en dieren en de historische ontwikkeling van plaatsen als Rhenen en Amerongen.

De organisatie van de vaarten is in handen van de vrijwilligers van het Blauwe Kamerteam en de Amerongse Boscommissie van Utrechts Landschap. De realisatie van excursieboot De Blauwe Bever was mogelijk dankzij steun van de Nationale Postcode Loterij.

Faciliteiten en toegankelijkheid Blauwe Bever

Op de overdekte buitenruimte is plek voor maximaal 57 passagiers. De binnenruimte is beperkt. De Blauwe Bever is niet geschikt voor minder validen. Op de boot is een toilet aanwezig. Het dragen van stevige schoenen wordt aanbevolen in verband met een bezoek aan de natuurgebieden.

Aan boord zijn consumpties verkrijgbaar, gebruik van eigen consumpties is niet toegestaan. Huisdieren zijn aan boord niet toegestaan, behalve geleidehonden.

U dient 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Vlak voor vertrek kunt u in noodgevallen bellen met 06-82389724.

Reserveren

Reserveren kan online of telefonisch via VVV Wijk bij Duurstede, tel 0343 - 57 59 95.Betalen gebeurt contant ter plaatse, pinnen is niet mogelijk. Alleen bij het vertoon van uw Beschermerspas of een ingevulde aanmeldbon ontvangt u de eventuele korting.

Reserveren

Groepsvaart maken?

Groepen kunnen de Blauwe Bever reserveren voor een educatieve vaart, niet voor bruiloften of partijen.
Voor informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met het VVV Wijk bij Duurstede, tel 0343 - 57 59 95.

Prijzen (ongeacht aantal deelnemers, maximaal 57)

Niet-Beschermers Beschermers
Weekdagen € 500,- € 425,-
Zaterdag € 525,- € 450 
Elk uur langer € 125,- € 125,-

Beschermers krijgen korting!

Bij de meeste vaarten ontvangt u korting als u Beschermer bent van Utrechts Landschap. Als Beschermer helpt u mee om de natuur en cultuur in de provincie Utrecht te beschermen. U bent al Beschermer vanaf € 24 per jaar. Naast korting ontvangen Beschermers de Utrechts Landschapsgids, vier keer per jaar het informatieve magazine Mijn Landschap en de maandelijkse digitale nieuwsbrief.

Reserveer een vaarexcursie