Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Pont van Het Landschap

Pont vaart niet

In verband met het coronavirus zal de pont dit jaar helaas niet meer varen.

Pont van Het Landschap

Langs de oevers van de Kromme Rijn tussen Utrecht en Bunnik is in 1995 de palenbeschoeiing verwijderd. De oevers zijn glooiend gemaakt en er zijn riviereilanden aangelegd. De drassige walkanten zijn inmiddels begroeid met oeverplanten als zwanenbloem, gele lis, valeriaan en kattenstaart. Hier komen allerlei vlinders en libellen op af. In de oeverbegroeiing broeden talrijke vogels en ook het waterleven is veel soortenrijker geworden. Zo vinden vissen, slakken, kikkers en kleine waterdiertjes als bootsmannetjes en schaatsenrijders er leefruimte.

Om kennis te maken met de rijke natuur langs de Kromme Rijn, organiseert Utrechts Landschap tussen 1 mei en 30 september vaarexcursies met de Pont van Het Landschap. De excursies beginnen in Excursiecentrum Niënhof met een kopje koffie of thee, een dvd-presentatie en een toelichting.

Direct reserveren

Reserveren kan online of telefonisch via VVV Wijk bij Duurstede, tel 0343 - 57 59 95. Indien u telefonisch reserveert, betaalt u ter plaatse. Dit kan alleen contant, pinnen is niet mogelijk. Alleen op vertoon van uw Berschermerspas of een ingevulde aanmeldbon ontvangt u de eventuele korting.

Groepsvaart maken?

Groepen kunnen de Pont reserveren voor een educatieve vaart in de periode 1 mei t/m 30 september. Groepsvaarten op zondag zijn niet mogelijk. Prijs groepsvaart: € 200,-, inclusief 6% BTW, ongeacht het aantal deelnemers (maximaal 34). Voor meer informatie en de mogelijkheden kunt u contact opnemen met VVV Wijk bij Duurstede,  tel. 0343 - 57 59 95.

Faciliteiten en toegankelijkheid Pont

Er is plaats voor maximaal 34 passagiers (volwassenen en kinderen). Huisdieren zijn aan boord niet toegestaan, behalve geleidehonden. Bij iedere Publieksvaart is ruimte voor twee rolstoelgebruikers. De overige vaarten zijn niet geschikt voor minder validen. Bij de Kindervaart is er plek voor maximaal 15 kinderen.

Vertrekpunt (m.u.v. vaartocht Beverweert)

Excursiecentrum Niënhof, Grotelaan 16 (naast), 3981 HC Bunnik. Er is voldoende parkeergelegenheid voor fiets en auto.

Openbaar vervoer

Voor advies op maat bel 0900 – 9292 of kijk op www.9292ov.nl

Overzicht data en reserveren