Word Beschermer

Romeins Schip Woerden

Romeins Schip Woerden

Iedere zaterdag vaart het Romeinse schip 'Per Mare ad Laurium' door de singels van Woerden. Het is een reconstructie van een Romeins vrachtschip uit de 2e eeuw na Christus. De resten hiervan zijn in 2003 opgegraven in De Meern, net als Woerden gelegen aan de Rijn, de noordgrens van het Romeinse rijk (Limes). Het schip is met de hand nagebouwd onder toezicht van archeologen en maar liefst 25 meter lang.

Het vaarprogramma van het schip bestaat uit:

Het arrangement start in de kleine zaal van Concordia (Kerkplein 7, Woerden) op de plek waar ooit het Castellum stond. U komt meer te weten over de Romeinse geschiedenis van Woerden en over het latere militaire verleden van de stad. Vervolgens wandelt u onder begeleiding van een gids via een aantal historische punten naar de haven waarna u over de singels van Woerden vaart. Onderweg krijgt u van alles te horen over het leven langs de noordgrens van het Romeinse Rijk (de Limes), vertellen onze gidsen u over de Romeinse scheepsbouw, over de vondst van De Meern 1 en over de rijke geschiedenis van vestingstad Woerden.

Het totale programma duurt 90 minuten. Het schip vaart van half april tot begin oktober. Groepsvaarten zijn ook mogelijk.

Utrechts Landschap is eigenaar van het schip en Stichting Romeins Schip Woerden zorgt voor de exploitatie. Meer informatie over het programma, prijzen, data en vertrektijden vindt u op de site van Romeins Schip Woerden.

Naar site Romeins Schip Woerden