Word Beschermer
Header afbeelding

Vleermuizenexcursie

Geef de vleermuis een thuis

Vleermuisexcursie op Park Vliegbasis Soesterberg

Het gaat niet zo goed met de vleermuizen in Nederland, daarom wilt Utrechts Landschap 1000 nieuwe hangplekken creëren op Park Vliegbasis Soesterberg. Vrijdag 28 juni vertellen boswachter Martijn Bergen en vleermuizenkenner Fons Bongers je graag meer over deze fantastische dieren en wat er gedaan wordt om ze van geschikte hangplekken te voorzien.

In de winter gaan vleermuizen op zoek naar een koele, vochtige plek waar het lekker donker is en ze ongestoord in winterslaap kunnen gaan. Na het vertrek van de militairen op de voormalige vliegbasis worden veel gebouwen op het terrein niet meer gebruikt. Door speciale stenen en grove platen aan te brengen waar de vleermuizen aan kunnen hangen, gaten in de muren te boren en de vochtigheidsgraad te verhogen kunnen we ze een nieuw leven geven als vleermuizenhuisvesting.

Meld je nu aan voor deze gratis lezing en fietsexcursie op vrijdagavond 28 juni van 19:30 tot 21:30. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden, echter is er de mogelijkheid om bij te dragen aan dit project. Met een donatie van €15,- kunnen wij drie hangplekken maken, voor € 30 help je zes vleermuizen aan een winterwoning en voor € 45 negen.

Waar:

Shelter 611, Park Vliegbasis Soesterberg

Ingang via de Hertenlaan in Den Dolder

Wanneer:

Vrijdag 28 juni, 19:30 – 21:30, inloop vanaf 19:00

Wat:

Lezing met aansluitend een fietsexcursie op de vliegbasis

Kosten:

Gratis, met de mogelijkheid om te doneren voor dit project.