Word Beschermer
Header afbeelding

Park Vliegbasis Soesterberg

Verhuur Park Vliegbasis Soesterberg

Ruim 100 jaar lang is de vliegbasis een gesloten bolwerk geweest voor het publiek. Sinds 2014 is Park Vliegbasis Soesterberg opengesteld en is nu een schatkamer van natuur en militair erfgoed. In dit grootste gebied van Utrechts Landschap ervaart u de weidsheid rond de voormalige startbaan, maar ook de geheimzinnige beslotenheid van het sheltergebied en munitiepark, waar de herinneringen aan de koude oorlog duidelijk te zien en te voelen zijn.

Enkele karakteristieke vliegtuigshelters, voormalig ‘thuis’ van Amerikaanse F15 straaljagers, zijn te gebruiken voor o.a. bijeenkomsten, film- en fotoshoots, maar zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor culturele activiteiten. De shelters bieden vooral overweldigende ruimte van ca. 780 m2 en hebben een puur functionele, industriële uitstraling. Eén van de shelters biedt een aantal basisvoorzieningen voor multifunctioneel gebruik. Een eenvoudige toiletgroep, kleine keuken, trussen voor licht/geluid en (kracht)stroom zijn er aanwezig. De ruimte is zeer flexibel te gebruiken en in te richten. Park Vliegbasis Soesterberg is uitstekend bereikbaar en er zijn voldoende gratis parkeermogelijkheden in het sheltergebied. Uw activiteit kan overigens ook prima worden gecombineerd met een excursie door het unieke, uitgestrekte natuurgebied of met een bezoek aan het naastgelegen Nationaal Militair Museum. Faciliteiten in de overige shelters zijn beperkt (basisverlichting en krachtstroom).

Wilt u een aanvraag doen voor een activiteit, binnen of buiten? Op onze toestemmingspagina is uitgebreide informatie te vinden alsook een toestemmingsformulier.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u direct contact opnemen met Klaas van Heeringen, locatiemanager van Park Vliegbasis Soesterberg. Te bereiken op 06 23 86 91 01 of mail k.vanheeringen@utrechtslandschap.nl.