Word Beschermer

Vrijwillig toezichthouder/BOA

Vrijwillig toezichthouder/ Boa

Utrechts Landschap heeft zo'n 600 vrijwilligers die actief zijn op en in allerlei gebieden. Per gebied zijn de vrijwilligers georganiseerd in vrijwilligerscommissies en werkgroepen. Zij begeleiden onder andere excursies en organiseren tentoonstellingen, lezingen en evenementen. Vrijwilligers runnen de informatiecentra/winkeltjes van de stichting en draaien de molens. Diverse teams zijn actief bij het bos- en landgoedonderhoud. Daarnaast werkt er een groep vrijwillig toezichthouders voor de organisatie.

Omdat alle groepen lokaal zijn georganiseerd, zijn de meeste vrijwilligers actief in hun eigen woonomgeving. De stichting heeft veel te danken aan haar vrijwilligers. Zonder de enorme inzet van deze mensen zouden veel activiteiten niet mogelijk zijn.

Wij zoeken:

een vrijwillig toezichthouder/BOA

De afdeling terreinbeheer is verantwoordelijk voor de uitvoering van het terreinbeheer. De afdeling draagt zorg voor de inrichting en het beheer van de terreinen; draagt zorg voor de beleefbaarheid van de terreinen door openstelling voor recreatief gebruik en door uitgezette wandel-, fiets- en ruiterroutes;  houdt met een groep toezichthouders toezicht op de gebruikers van de terreinen. Momenteel bestaat de behoefte de groep uit te breiden met een vrijwillig toezichthouder/BOA, werkzaam in de beheereenheid noord met onder andere Park Vliegbasis Soesterberg en Landgoederen Beerschoten en Houdringe als werkgebied.  

Wat ga je doen?

De vrijwillig toezichthouder is tevens BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Vanuit een basishouding van gastheerschap worden bezoekers geïnformeerd over natuur, landschap en cultuurhistorie en aangesproken op ongewenst gedrag. Gastheerschap wordt versterkt door toezicht en adequate handhaving. De BOA kan waar nodig zijn (politie)bevoegdheden inzetten en overtreders verbaliseren.  

Wie ben jij?

Je hebt een groen hart en vindt het heerlijk om buiten te zijn in de natuur. Je bent communicatief sterk en je kunt makkelijk schakelen in communicatieniveaus. Je vindt het niet vervelend om je werkzaamheden alleen te verrichten, maar je kunt ook goed de samenwerking zoeken en aangaan.

 Wat heb je hier voor nodig?

  • afgeronde mbo-opleiding (niveau 4);
  • opsporingsbevoegdheid (BOA-akte domein 2) of bereid hier opleiding voor te volgen;
  • kennis van relevante wet- en regelgeving;
  • kennis van de terreinen van Utrechts Landschap;
  • rijbewijs BE;
  • een stevige persoonlijkheid, standvastig en met overtuigingskracht;
  • een enthousiaste, oplossingsgerichte en zelfstandige houding;
  • goede communicatieve vaardigheden;

 Tijdsinvestering:

De inzet van de vrijwillig toezichthouder wordt in overleg met de boswachter van de beheereenheid waar je dienst doet vastgesteld.  Je kunt aangeven welke dagen en/of dagdelen  je beschikbaar bent, met de bereidheid om flexibel je uren in te vullen, waaronder ook  weekend- en avonddiensten. De Minimale inzet per week bedraagt 6 uur.

Wat biedt Utrechts Landschap jou?

Volledige bedrijfsuitrusting (kleding e.d.) nodig voor de uitvoering van de functie;

De maximale (forfaitaire) vergoeding bedraagt € 1500 per jaar.

Utrechts Landschap is een actieve en creatieve organisatie, waar eigen initiatief wordt gewaardeerd. Vrijwilligers kunnen cursusbijeenkomsten over uiteenlopende thema's bijwonen en deelnemen aan excursies. Er is ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Iedere vrijwilliger ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift ‘Mijn Utrechts Landschap’ en twee keer per jaar het personeels- en vrijwilligersblad ‘Van Binnen’. 

Heb je belangstelling?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Ivor de Baat via telefoonnummer 030-2219994 of email: i.debaat@utrechtslandschap.nl of vul het aanmeldformulier in.