Word Beschermer

Vrijwilliger Blauwe Kamer Commissie

Vrijwilligers Blauwe Kamer Commissie

Utrechts Landschap heeft op diverse landgoederen informatiecentra. In deze informatiecentra verstrekken vrijwilligers informatie over de gebieden van de stichting en verkopen diverse artikelen, waaronder wandelboekjes. Vanuit de meeste informatiecentra worden ook excursies uitgevoerd.

Eén van onze informatiecentra is gevestigd in de Blauwe Kamer bij Wageningen. Vanuit de Blauwe Kamer vinden vaarten op de Nederrijn plaats met safariboot De Blauwe Bever. Door de grote publieke belangstelling voor dit gebied is er behoefte aan uitbreiding van het vrijwilligersteam. Vrijwilligers van de Blauwe Kamer vervullen één of meerdere van de volgende functies:

  • gids in de Blauwe Kamer en op safariboot de Blauwe Bever
  • maatje op safariboot de Blauwe Bever (gastheer/ gastvrouw, taak o.a. het innen van de toegangsprijs)

Wij zoeken:

Iemand die het leuk vindt informatie te verstrekken over Utrechts Landschap, de Blauwe Kamer en de activiteiten van Utrechts Landschap. Natuurlijk heeft u belangstelling voor natuur en natuurbescherming. Uw belangrijkste taken worden: informatie verstrekken en verkoop in informatiecentrum de Blauwe Kamer. Na een inwerkperiode in het informatiecentrum kunt u in de zomerperiode als maatje meevaren op de Blauwe Bever. Afhankelijk van kennis en ervaring kunt u doorgroeien naar de functie van gids.

Tijdsinvestering:

Ongeveer twintig dagdelen per jaar (inschrijving op rooster).

Wij bieden:

Utrechts Landschap is een actieve en creatieve organisatie, waar eigen initiatief wordt gewaardeerd. Vrijwilligers kunnen cursusbijeenkomsten over uiteenlopende thema's bijwonen en deelnemen aan excursies. Er is ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Iedere vrijwilliger ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift ‘Mijn Utrechts Landschap’ en het personeels- en vrijwilligersblad ‘Van Binnen’.

Heeft u belangstelling voor de functie of wilt u er meer over weten? Neemt u dan contact op met vrijwilligerscoördinator Irene van den Broek via telefoonnummer: 030-2219995 (op maandag, dinsdag of donderdag), via e-mail: vbroek@utrechtslandschap.nl of vul het aanmeldformulier in.