Word Beschermer
Header afbeelding

Vrijwilliger Coördinator informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg bij Leusden

Vrijwilliger Coördinator informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg bij Leusden

Stichting Het Utrechts Landschap heeft in een aantal gebieden informatiecentra met een winkeltje. Al deze informatiecentra draaien op de inzet van een groep vrijwilligers.  Eén van onze informatiecentra is gevestigd in Koetshuis Stoutenburg te Stoutenburg (bij Leusden). 

Koetshuis Stoutenburg is hét informatiecentrum voor de Gelderse Vallei.  Er wordt door vrijwilligers informatie gegeven over de ontwikkelingen in het gebied en over de recreatiemogelijkheden. Bezoekers kunnen in het infocentrum terecht voor een kopje koffie of thee en er is een winkeltje waar o.a. wandelboekjes te koop zijn. De activiteitengroep organiseert allerlei activiteiten zoals excursies en kinderactiviteiten. De  Commissie Amersfoort en Omstreken is verantwoordelijk voor de organisatie, de inzet van vrijwilligers, het beheer van het centrum en voor het aanbod van activiteiten. De samenstelling van de commissie is als volgt:

- voorzitter, secretaris, penningmeester/vice-voorzitter

- coördinatoren van het informatiecentrum, de activiteitengroep, de gidsengroep/verhuur

- coördinator PR en communicatie

De functie coördinator informatiecentrum komt binnenkort vrij. Daarom willen we graag in contact komen met mensen die belangstelling hebben voor deze functie.

Van de coördinator verwachten wij:

  • hart voor de natuur;
  • vrijwilligers kunnen stimuleren;
  • goed kunnen werken in teamverband;
  • leiding kunnen geven aan informatie-vrijwilligers.

 

Tijdsinvestering:  

gemiddeld 6 – 8 uur per week, incl. de vergaderingen van de commissie (1 x per maand)

Wij bieden:

Utrechts Landschap is een actieve en creatieve organisatie, waar eigen initiatief wordt gewaardeerd. Vrijwilligers kunnen cursusbijeenkomsten over uiteenlopende thema's bijwonen en deelnemen aan excursies. Er is ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Iedere vrijwilliger ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift ‘Mijn Utrechts Landschap’ en het personeels- en vrijwilligersblad ‘Van Binnen’.

Informatie over Utrechts Landschap vindt u op  www.utrechtslandschap.nl.   Voor meer informatie over de functie  of uw aanmelding kunt u contact opnemen met de voorzitter van de commissie Jacob Lamminga,  telefoonnummer: 06 31042048 via e-mail: jl@casema.nl of het aanmeldingsformulier invullen.