Word Beschermer

Vrijwilliger Gids Park Vliegveld Soesterberg

Vrijwilliger Gids Park Vliegveld Soesterberg

Gids Park Vliegbasis Soesterberg

Utrechts Landschap organiseert begeleide excursies door de natuurgebieden, in het erfgoed zoals molens, kasteel Loenersloot en op Park Vliegbasis Soesterberg. Vrijwel al deze activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Alle teams worden aangestuurd door commissies, eveneens bestaande uit vrijwilligers.

Het gidsenteam van Park Vliegbasis Soesterberg verzorgt in het weekend en op doordeweekse dagen fietsexcursies met open individuele inschrijving en op aanvraag voor groepen.  In het gidsenteam is plaats voor enkele nieuwe gidsen die vooral op doordeweekse dagen (maar soms ook in het weekend), na een ruime inwerkperiode, zelfstandig groepsexcursies kunnen leiden.

Wij zoeken een persoon:

  • met goede communicatieve vaardigheden;
  • die affiniteit heeft met Utrechts Landschap;
  • die affiniteit heeft met de natuur en de historie van de vliegbasis; 
  • die excursievaardigheden bezit dan wel bereid is hiervoor een opleiding te volgen; 
  • die bereid is kennis te verwerven over de natuur(ontwikkeling) van het gebied en de historie van de vliegbasis 
  • die de bereidheid heeft de verworven kennis actueel te houden via ‘training on the job’ en door het bijwonen van algemene en specifieke informatie- en trainingsbijeenkomsten van het Utrechts Landschap.

Tijdsinvestering: bij voorkeur  10 excursies per jaar met een minimum van zes. Per excursie bedraagt de inzet ca. 3,5 uur.

Heb je belangstelling voor de functie of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met de voorzitter van de Commissie Park Vliegbasis Soesterberg, Herman van den Berg, telefoonnummer: 06-22512254, of vul het aanmeldformulier in.