Word Beschermer
Header afbeelding

Vrijwilliger vlindertuin Oostbroek, De Bilt

Vrijwilliger vlindertuin Oostbroek, De Bilt

Op Landgoed Oostbroek in De Bilt is een kruidentuin met diverse soorten perken. Zo zijn er perken met verf-, keuken- en medicinale kruiden,  er zijn perken met Oudhollandse groenten en er is een vlindertuin.  De  kruidentuin is ingericht en wordt onderhouden door een groep van ongeveer 13 vrijwilligers. In verband met een uitbreiding van de taken is de groep op zoek naar nieuwe leden. Er wordt gewerkt op woensdagochtend van maart tot en met september.  

Tijdinvestering:

- een dagdeel per week  (woensdagochtend). In drukke periodes kan het incidenteel en in overleg nodig zijn een extra dagdeel te werken.  

Wij zoeken:

- enthousiaste vrijwilligers voor de vlindertuin; kandidaten hebben ervaring met tuinieren en willen hun kennis uitbreiden. Ze gaan de wat zwaardere klussen niet uit de weg. 

Het team van de kruidentuin is een gezellige en serieuze club mensen die in het seizoen iedere week in de kruidentuin actief is. Voor ieder perk werken twee of drie mensen samen. Zo heeft u desgewenst aanspraak en kunt u kennis uitwisselen.  

Houdt u van tuinieren, heeft u “groene vingers” en heeft u de lichamelijke conditie om tuinwerk te doen dan wordt u vast enthousiast van het werk in de kruidentuin!  

Utrechts Landschap biedt u werk in een actieve en creatieve organisatie waar veel aandacht is voor een goede sfeer en gezelligheid.
Er worden activiteiten georganiseerd waardoor u kennis over Utrechts Landschap krijgt en uw kennis van natuur en cultureel erfgoed kunt uitbreiden. Ieder vrijwilligersteam organiseert jaarlijks een uitje. U kunt deelnemen aan excursies.
 Heeft u belangstelling voor de functie of wilt u er meer over weten? Neemt u dan contact op met vrijwilligerscoördinator Irene van den Broek via telefoonnummer: 06– 82308767 (op maandag, dinsdag of donderdag), via e-mail: i.vandenbroek@utrechtslandschap.nl of vul het aanmeldformulier in.