Word Beschermer

Vrijwilligers communicatie infocentrum Blauwe Kamer (bij Rhenen)

Vrijwilligers communicatie infocentrum Blauwe Kamer (bij Rhenen)

Onderaan de Grebbeberg tussen Rhenen en Wageningen komen Utrechtse Heuvelrug, Gelderse Vallei en Nederrijn elkaar tegen. Dit geeft een spannende wisselwerking met als resultaat natuurgebied de Blauwe Kamer. Hier vind je ook informatiecentrum Blauwe Kamer van Utrechts Landschap. 

Het informatiecentrum dat volledig wordt gerund door vrijwilligers, vormt een ideaal startpunt om de afwisselende omgeving te ontdekken. In het infocentrum zit een kleine winkel en het publiek kan er terecht voor een kopje koffie/thee. Het vrijwilligersteam van de Blauwe Kamer verzorgt daarnaast o.a. wandelexcursies, kinderactiviteiten en exposities, niet alleen in/over de Blauwe Kamer, maar ook in/over Grebbeberg, Laarsenberg, Plantage Willem III en Palmerswaard; alle in de directe omgeving. De belangstelling voor deze activiteiten is mede afhankelijk van goede publiciteit.

Wij  zoeken:  

voor onze perscommissie ten minste twee vrijwilligers met een creatieve schrijfstijl die ervoor zorgen dat de activiteiten in het bovengenoemde werkgebied van het vrijwilligersteam breed bekend worden in Rhenen, Wageningen en de wijde omgeving.

Belangrijkste taken: 

schrijven en verspreiden van persberichten, verzamelen van informatie voor het vervaardigen van de persberichten, vullen van de agenda op www.utrechtslandschap.nl, en bij regionale organisaties en het maken van posters. Vooral verspreiding via de Facebookaccount van Utrechts Landschap en via Twitter zijn voor het team belangrijk.

Tijdsinvestering:   

gemiddeld drie dagdelen per maand

Wij bieden:  

Utrechts Landschap is een actieve en creatieve organisatie, waar eigen initiatief wordt gewaardeerd. Vrijwilligers kunnen cursusbijeenkomsten over uiteenlopende  thema's bijwonen en deelnemen aan excursies.
De nieuwe leden van de perscommissie melden we aan voor een workshop die door het Utrechts Landschap in november georganiseerd wordt. Je draait mee in een gezellig team met leerzame en interessante werkzaamheden. Iedere vrijwilliger ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift ‘Mijn Utrechts Landschap’ en het personeels- en vrijwilligersblad ‘Van Binnen’. Onkosten voor papier en toner worden vergoed.

Heeft u belangstelling voor de functie of wilt u er meer over weten? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Irene van den Broek, via e-mail: i.vandenbroek@utrechtslandschap.nl, telefonisch: 030-221 99 95 (ma, di, do) of vul het aanmeldformulier in.