Word Beschermer

Vrijwilligers Pont van het Landschap, Bunnik

Vrijwilligers Pont van het Landschap, Bunnik

Om het publiek kennis te laten maken met de rijke natuur langs de Kromme Rijn, organiseert  Utrechts Landschap in de periode van mei tot en met september vaarexcursies met een educatief karakter met de Pont van het Landschap. De vaarten starten in excursiecentrum ‘Niënhof’ aan de Grotelaan (op loop- en fietsafstand van Bunnik). De ontvangst van de deelnemers is in het excursiecentrum met een kop koffie of thee, een dvd-presentatie en een korte toelichting op de geschiedenis en de ontwikkeling van de Kromme Rijn. De deelnemers kunnen tijdens de vaarten, die ca. 1,5 uur duren, genieten van het mooie landschap en de rijke natuur.   

Organisatie en taken

Een enthousiaste groep vrijwilligers, nu 35 mensen, verzorgt de excursies van de Pont van het Landschap. Uit deze groep is een commissie gevormd, die het programma, de planning, en de bezetting regelen. Deze commissie (de Kromme Rijncommissie) onderhoudt tevens contact met de VVV en Utrechts Landschap en verzorgt de afwikkeling van de aanmeldingen en boekingen voor de excursies.  

Wij zoeken:

Enthousiaste mensen voor de functies:

  • Gastvrouw of –heer;
  • Gids,

die

  •  Affiniteit hebben met Utrechts Landschap en natuur en landschap;
  •   over verantwoordelijkheidsgevoel beschikken;
  •   gevoel hebben voor samenwerken;
  •   beschikken over communicatieve vaardigheden.

Voor gidsen zijn aanvullende kwaliteiten op het gebied van kennis van natuur en landschap en excursievaardigheden van belang, of de bereidheid daarvoor cursussen te volgen. Daarnaast is het nodig kennis actueel te houden door het bijwonen van daartoe georganiseerde bijeenkomsten. 

Tijdsinvestering:

  • Gemiddeld zeven excursies per vrijwilliger in de periode mei-september   

Wij bieden:

Utrechts Landschap is een actieve en creatieve organisatie, waar eigen initiatief wordt gewaardeerd. Vrijwilligers kunnen cursusbijeenkomsten over uiteenlopende thema's bijwonen en deelnemen aan excursies. Er is ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Iedere vrijwilliger ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift ‘Mijn Utrechts Landschap’ en twee keer per jaar het personeels- en vrijwilligersblad ‘Van Binnen’.  

 
Heeft u belangstelling voor de functie of wilt u er meer over weten? Neemt u dan contact op met de voorzitter van de Kromme Rijn Commissie, Wim Kleinsmann, telefoonnummer 06-57331234, via

e-mail kleinsmann@planet.nl of vul het aanmeldformulier in.