Word Beschermer

Kasteel Loenersloot

Kasteel Loenersloot

Gelegen tussen de A2, het Amsterdam-Rijnkanaal, het spoor Amsterdam-Utrecht en de drukke N201 ligt het best bewaarde geheim van de Randstad: Kasteel Loenersloot. Dagelijks schampen honderdduizenden mensen het kasteel, dat tussen de bomen ligt verscholen.

Het kasteel domineert sinds ongeveer 1250 het dorp Loenersloot en de omgeving. Begonnen met alleen een donjon (toren), is in de loop der eeuwen veel aan- en bijgebouwd, maar ook veel afgebroken. In 2012 is het kasteel ingrijpend gerestaureerd. Sindsdien is het kasteel opengesteld voor publiek. 

Bezoek Kasteel Loenersloot

Meer over Kasteel Loenersloot

Reserveer een rondleiding

Kasteel Loenersloot

Reserveer een rondleiding

Reserveren
Rondleiding Kasteelpark

Rondleiding Kasteelpark

Het kasteelpark is rond 1797 aangelegd door tuinarchitect Van Laar. Het park is vrij toegankelijk. Eens per maand is er een rondleiding door het park.

Aanmelden parkrondleiding

(Groot)ouders krijgen deze zomer korting op bezoek Kasteel Loenersloot

IMG_7782 BEW [1600x1200].jpg25 juni 2018 Utrechts Landschap hanteert deze zomer een speciaal tarief voor ouders en grootouders die in de zomervakantie met de kinderen Kasteel Loenersloot bezoeken. Voor € 15,- kunnen zij met maximaal vier... lees verder

Concert Zeister Muziekdagen

Op woensdag 22 augustus geven de masterclass-deelnemers van de Zeister Muziekdagen een concert in Kasteel Loenersloot. Een avond vol prachtige kamermuziek van veelbelovende jonge strijkersensembles in de tuinzaal van het kasteel.

Informatie en reserveringen
Word Beschermer

Help mee

Word Beschermer

en steun Kasteel Loenersloot

Stichting Kasteel Loenersloot

Utrechts Landschap zorgt voor het behoud van Kasteel Loenersloot. Dat doet Utrechts Landschap in opdracht van Stichting Kasteel Loenersloot. 

Meer informatie
Audiotour

Audiotour

Ontdek meer over Kasteel Loenersloot. Via de applicatie izi. Travel kunt u audiotours beluisteren over het kasteel.

Download de app