Word Beschermer

Kasteel Loenersloot

Kasteel Loenersloot

Gelegen tussen de A2, het Amsterdam-Rijnkanaal, het spoor Amsterdam-Utrecht en de drukke N201 ligt het best bewaarde geheim van de Randstad: Kasteel Loenersloot. Dagelijks schampen honderdduizenden mensen het kasteel, dat tussen de bomen ligt verscholen.

Het kasteel domineert sinds ongeveer 1250 het dorp Loenersloot en de omgeving. Begonnen met alleen een donjon (toren), is in de loop der eeuwen veel aan- en bijgebouwd, maar ook veel afgebroken. In 2012 is het kasteel ingrijpend gerestaureerd. Sindsdien is het kasteel opengesteld voor publiek. 

Bezoek Kasteel Loenersloot

Meer over Kasteel Loenersloot

Reserveer een rondleiding

Kasteel Loenersloot

Reserveer een rondleiding

Reserveren
Rondleiding Kasteelpark

Rondleiding Kasteelpark

Het kasteelpark is rond 1797 aangelegd door tuinarchitect Van Laar. Het park is vrij toegankelijk. Eens per maand is er een rondleiding door het park.
Aanmelden parkrondleiding

Grote schilderbeurt Kasteel Loenersloot

7d89a315-6bd5-474c-b5df-48892c1c67a8.jpg28 november 2018 Afgelopen weken heeft bedrijfsvriend Vink Schilderwerken uit Meerkerk het kasteel in Loenersloot geschilderd. Waar nodig werden eerst de slechte delen van het houtwerk hersteld door de eigen ... lees verder

Gravin, freule en markies bezoeken Kasteel Loenersloot

Adellijk bezoek groepsfoto.jpg14 november 2018 Het rondleidseizoen 2018 op Kasteel Loenersloot werd vrijdag 2 november beƫindigd met adellijk bezoek. Een gravin, freule en markies kwamen die dag naar het prachtige slot. De hooggeborenen, op ... lees verder
Word Beschermer

Help mee

Word Beschermer

en steun Kasteel Loenersloot

Stichting Kasteel Loenersloot

Utrechts Landschap zorgt voor het behoud van Kasteel Loenersloot. Dat doet Utrechts Landschap in opdracht van Stichting Kasteel Loenersloot. 

Meer informatie
Audiotour

Audiotour

Ontdek meer over Kasteel Loenersloot. Via de applicatie izi. Travel kunt u audiotours beluisteren over het kasteel.
Download de app