Word Beschermer
Header afbeelding

Kasteel Loenersloot

Kasteel Loenersloot

Gelegen tussen de A2, het Amsterdam-Rijnkanaal, het spoor Amsterdam-Utrecht en de drukke N201 ligt het best bewaarde geheim van de Randstad: Kasteel Loenersloot. Dagelijks schampen honderdduizenden mensen het kasteel, dat tussen de bomen ligt verscholen.

Het kasteel domineert sinds ongeveer 1250 het dorp Loenersloot en de omgeving. Begonnen met alleen een donjon (toren), is in de loop der eeuwen veel aan- en bijgebouwd, maar ook veel afgebroken. In 2012 is het kasteel ingrijpend gerestaureerd. Sindsdien is het kasteel opengesteld voor publiek. 

Bezoek Kasteel Loenersloot

Meer over Kasteel Loenersloot

Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel

Op Tweede Pinksterdag is het de landelijke Dag van het kasteel. Je bent van harte welkom om Kasteel Loenersloot te bezichtigen. Er zijn er ook andere activiteiten georganiseerd: oud-Hollandse spelen rondom het kasteel en mini-concerten in de tuinzaal. Ontdek je liever het park? Er vinden die dag ook buiten rondleidingen plaats.

Meer info en reserveren
Reserveer een rondleiding

Kasteel Loenersloot

Reserveer een rondleiding

Reserveren
Rondleiding Kasteelpark

Rondleiding Kasteelpark

Het kasteelpark is rond 1797 aangelegd door tuinarchitect Van Laar. Het park is vrij toegankelijk. Eens per maand is er een rondleiding door het park.
Aanmelden parkrondleiding

Vrijwilligersploeg in park Loenersloot van start

UL - Kasteelpark Loenersloot - Trudelies de Graaf.jpg12 maart 2019 Utrechts Landschap zoekt vrijwilligers die op 15 maart mee willen werken aan het behoud van de karakteristieke kenmerken van Kasteelpark Loenersloot. Dit kasteelpark is in 1797 aangelegd door ... lees verder
Word Beschermer

Help mee

Word Beschermer

en steun Kasteel Loenersloot

Stichting Kasteel Loenersloot

Utrechts Landschap zorgt voor het behoud van Kasteel Loenersloot. Dat doet Utrechts Landschap in opdracht van Stichting Kasteel Loenersloot. 

Meer informatie
Audiotour

Audiotour

Ontdek meer over Kasteel Loenersloot. Via de applicatie izi. Travel kunt u audiotours beluisteren over het kasteel.
Download de app