In de Schaapskooi kun je terecht bij onze vrijwilligers voor diverse folders en kinderroutes. Er worden ook veel activiteiten georganiseerd, zoals Vossenjacht met Pasen, het Schapenscheerfeest in de zomer en het Kerstfeest in december.

Berk en bloeiende heide op Heidestein

Praktische informatie

Openingstijden

Zondag: 11.00 – 16.30 uur.

In de maanden maart, april en mei is het bezoekerscentrum ook geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur.

Locatie

De Schaapskooi ligt midden in het bos van landgoed Heidestein. Volg aan het einde van de weg Hoog Kanje in Zeist de bordjes ‘Schaapskooi’ (ca. 10 minuten lopen).

Parkeren

De auto parkeren kan op de parkeerplaatsen aan Hoog Kanje in de omgeving Binnenbos en de scholen.

Betalen

In de Schaapskooi is het alleen mogelijk om met PIN te betalen.

Toilet

Eenvoudig toilet aanwezig, er zijn geen faciliteiten voor mensen met een beperking aanwezig.

kinderen op Schapenroute Heidestein

Kinderactiviteiten

Voor kleine kinderen is er het Beestenbos waar de kinderen kennis kunnen maken met de verschillende dieren die in onze bossen leven. Voor oudere kinderen is er de Schapenroute (1,2 km) met vragen over alles wat groeit en leeft op Heidestein. De vragen wisselen per kwartaal en op het laatste bord van de route (nr. 12) staan aan de achterkant de antwoorden. Beide kinderactiviteiten kunnen ook worden bezocht als het bezoekerscentrum gesloten is.

Meer weten over natuurgebied Heidestein?

Onze vrijwilligers


Ilona Brandsma is gastvrouw bij bezoekerscentrum Schaapskooi Heidestein in Driebergen-Rijsenburg:

‘Ik ben altijd op zoek naar hoe ik de verbinding met de natuur kan houden en daaraan kan bijdragen. Heidestein is een oase van rust, verscholen in het stedelijke gebied. Mijn dag is geslaagd als ik, door de informatie die ik geef, de ervaring van de bezoekers net iets mooier heb gemaakt.’