Periodiek schenken, een win-win situatie

Een periodieke schenking levert u én de Utrechtse natuur meer op. Lees hier hoe u de periodieke schenking in orde kunt maken. Utrechts Landschap geeft u er graag een Beschermerschap voor Het Leven voor terug!

Juliusput

Wilt u met uw gift meer betekenen voor de Utrechtse natuur?

Met een periodieke schenking steunt u de Utrechtse natuur en het erfgoed voor minimaal 5 jaar met een vast bedrag per jaar. Dit bedrag mag u in zijn geheel van uw belastbaar inkomsten aftrekken. Een echte win win situatie! U sluit een periodieke schenking met Utrechts Landschap af via een overeenkomst.

Tip: Zet uw Beschermerschap of donaties om in een periodieke schenking. U blijft van hetzelfde voordeel genieten en nog meer! Zo wordt u Beschermer voor Het Leven wanneer u 100 euro of meer per jaar (minimaal 5 jaar via de periodieke schenking) doneert. U geniet de rest van uw leven van al het Beschermersvoordeel. Ook nodigen wij u uit voor bijzondere activiteiten en evenementen. Een periodieke schenking is een mooie vorm van steunen bij leven.

Blauwborst

Wat doet Utrechts Landschap met mijn bijdrage?

Uw periodieke schenking bestemmen wij voor de aankoop van nieuwe natuur in de provincie Utrecht. Indien u een andere wens heeft gaan wij daarover graag met u in gesprek.

Wat is mijn jaarlijkse voordeel?

De gift die u schenkt is, ongeacht de hoogte ervan, volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Gebruik de schenkcalculator om uw belastingvoordeel direct te berekenen. Voor de aftrek van periodieke giften geldt geen drempel, maar wel een maximum van 250.000 euro per jaar.

Hoe werkt het?

mailto:b.vanheezik@utrechtslandschap.nlVoor schenken met belastingvoordeel dient u zich voor minimaal 5 jaar vast te leggen als donateur en een periodieke schenkingsovereenkomst te ondertekenen.

  1. Download het formulier, vul de ontbrekende gegevens in en onderteken het formulier.
  2. Stuur de overeenkomst in een envelop zonder postzegel naar Utrechts Landschap, Antwoordnummer 121, 3720 XB De Bilt.
  3. Wij vullen de overeenkomst aan. U ontvangt deze per post retour. Het is belangrijk om dit formulier goed te bewaren voor uw belastingaangifte.

Logo aANBI

U kunt ook via de schenkcalculator van de Schenkservice uw periodieke schenking in orde maken. Let op, een deel van uw periodieke schenking gaat eenmalig naar de Schenkservice, hier zitten dus kosten aan verbonden.

De Belastingdienst merkt Utrechts Landschap aan als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit heeft zowel voor u als voor ons voordelen. U kunt uw gift(en) geheel of gedeeltelijk aftrekken van uw belastbaar inkomen. Wij hoeven over ontvangen giften en nalatenschappen geen schenk- en erfbelasting te betalen. Ieder bedrag dat u aan ons schenkt of nalaat, kunnen wij volledig inzetten voor het beschermen van de natuur en het cultureel erfgoed in de provincie Utrecht.

Heeft u vragen?
Neem contact op met Birgitta van Heezik, via 030-2205555 of stuur een e-mail.

Klik hier om meteen naar de schenkcalculator te gaan