Vaarexcursie over de Kromme Rijn

boeg Pont Utrechts Landschap

Fluisterstil langs de oevers

Langs de oevers van de Kromme Rijn tussen Utrecht en Bunnik is in 1995 de palenbeschoeiing verwijderd. De oevers zijn glooiend gemaakt en er zijn riviereilanden aangelegd. De drassige walkanten zijn inmiddels begroeid met oeverplanten als zwanenbloem, gele lis, valeriaan en kattenstaart. Hier komen allerlei vlinders en libellen op af. In de oeverbegroeiing broeden talrijke vogels en ook het waterleven is veel soortenrijker geworden. Zo vinden vissen, slakken, kikkers en kleine waterdiertjes als bootsmannetjes en schaatsenrijders er leefruimte. Het is een prachtig natuurgebied om te varen en sinds 2020 doen onze vrijwilligers dit met een elektrische boot. Hij is zo fluisterstil… dat doet wat met je natuurervaring.

Kromme Rijn met boerderij

Groepsvaart

Op de pont ontvangen we graag groepen* die een bijzondere natuurervaring willen beleven op de Kromme Rijn. Naast de schipper is er ook een gids die meer vertelt over de geschiedenis van de rivier, zijn oevers en vele bewoners.

*Maximaal 28 volwassenen, indien alleen kinderen dan maximaal 15 kinderen. Let op: dit is een educatieve vaart, zonder tussenstops.

Praktische informatie

Datum

Groepsvaarten zijn mogelijk van 1 mei tot 1 oktober.

Startpunt

We verzamelen bij de werkschuur en het excursiecentrum van Utrechts Landschap, volg de borden vanaf Grotelaan 16 in Bunnik.

Eigen vervoer

Parkeren kan op het parkeerterrein links naast Grotelaan 16 in Bunnik.

Kosten

Vaste prijs € 200,-*

* ongeacht aantal deelnemers

(Zwemvest verplicht zonder zwemdiploma A)

Toegankelijkheid

Er is een rolstoellift aan boord en ruimte voor 2 rolstoelgebruikers.

Toilet aanwezig

Honden

Geleidehonden aan de lijn zijn toegestaan.

Veelgestelde vragen

Nee, het is helaas niet mogelijk om een groepsaanvraag te doen voor zondag.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het is een educatieve vaart.

Nee, opstappen kan alleen op de Grotelaan in Bunnik.

Nee, want de vaart heeft een educatief en informatief karakter inzake de natuur en omgeving van de Kromme Rijn en daar past dit niet bij.