Ervaar de Steenfabriek Bosscherwaarden

ringoven Bosscherwaarden

Historisch erfgoed

Langs de Nederrijn en Lek tussen Rhenen en Vianen ligt een groot aantal steenfabrieken. De meeste produceren al lang geen stenen meer, maar rond 1900 waren aan weerszijden van de rivier zo’n vijftien fabrieken in volle productie. De Bosscherwaarden in Wijk bij Duurstede is één van de steenfabrieken waar de laatste steen al geruime tijd geleden werd gebakken. De in 1923 gestichte fabriek met ringoven en karakteristieke schoorsteen is een beschermd rijksmonument.

Excursie Steenfabriek Bosscherwaarden

Rondleiding voor groepen

Bij de Steenfabriek Bosscherwaarden ontvangen onze vrijwilligers groepen voor een historische rondleiding. Gidsen vertellen meer over het productieproces van het maken van bakstenen in een ringoven. Je maakt een wandeling langs de tasvelden tot het transportdijkje en uiteraard neem je een kijkje zowel in de oven als er boven.

Praktische informatie

Locatie

De Steenfabriek Bosscherwaarden ligt aan de Lekdijk West 25 in Wijk bij Duurstede.

Eigen vervoer

Parkeren kan op het parkeerterrein bij de Steenfabriek, Lekdijk West 25 in Wijk bij Duurstede.

Kosten

  • Particuliere groep € 60
    Dit betreft een vast bedrag voor een groepsgrootte van maximaal 12 personen. Vanaf de 13de persoon geldt een tarief van € 5 per persoon.
  • Bedrijven € 150
    Dit betreft een vast bedrag voor een groepsgrootte van maximaal 20 personen. Het tarief voor groepen groter dan 20 personen is navenant hoger.
  • Voor scholen worden er geen kosten in rekening gebracht.

Toegankelijkheid

Niet geschikt voor bezoekers in een rolstoel of slecht ter been (omwille van trappen).

Toilet aanwezig

Honden

Honden zijn niet toegestaan.