Word Beschermer
Header afbeelding

Blauwe Kamer

Annulering activiteiten en infocentra gesloten tot 1 juni

In verband met het coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle activiteiten en excursies tot 1 juni te annuleren. Deelnemers die zich ingeschreven hebben worden per e-mail hiervan op de hoogte gebracht. Ook onze infocentra zijn tot die tijd gesloten voor publiek. Eind mei beslissen we over het wel of niet doorgaan van publieksactiviteiten na 1 juni. Kies je ervoor om toch de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

  • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
  • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.
  • De maatregelen rondom corona kunnen dagelijks veranderen. Houd de website van het RIVM in de gaten voor het laatste nieuws en richtlijnen.

Let op: gemeente Zeist heeft de parkeerplaats van het Panbos aan de Amersfoortseweg en aan de Jozef Israëlslaan afgesloten in verband met de coronamaatregelen. Deze parkeerplaatsen zijn nog wel per fiets te bereiken.

Informatiecentrum Blauwe Kamer

In Informatiecentrum Blauwe Kamer kunt u terecht voor informatie over dit bijzondere rivieroeverreservaat langs de Nederrijn. Er is een prachtige multimediapresentatie over het gebied te zien en u kunt er terecht voor een kopje koffie of thee. In natuurgebied de Blauwe Kamer zijn wandelingen uitgezet voor volwassenen en kinderen. Voor minder validen leidt een rolstoelpad naar een uitzichtpunt. In het kleine winkeltje vindt u streekproducten, zoals jams en honing. Ook kunt u er terecht voor leuke of educatieve cadeauartikelen.

Openingstijden

Dinsdag t/m donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 16.00 uur

Adres

Blaauwe Kamer 15
6702 PA Wageningen

Tel: 0317-410594

Kom op de fiets!
Om te voorkomen dat de parkeervoorzieningen overbelast raken, roepen wij bezoekers van de Blauwe Kamer op om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Met de auto: N225 richting Wageningen: onderaan Grebbeberg rechtsaf de Grebbedijk oprijden. Eerste afslag rechts de dijk af, deze weg volgen tot het informatiecentrum. Hier kunt u parkeren.

Toilet

Aanwezig.

Honden

Zijn in natuurgebied de Blauwe Kamer niet toegestaan.

Restaurant

Naast het informatiecentrum zit Panorama-Restaurant De Blaauwe Kamer.

Wandelroutes

Blauwe Kamer

Wandelroutes

Naar routes

Wildernisvlees

Utrechts Landschap verkoopt Wildenisvlees in ’t Winkeltje van Oostbroek, de Blauwe Kamer en het Koetshuis Stoutenburg. Het vlees is afkomstig van de grote grazers die leven in de Nederlandse natuurgebieden. 

Meer informatie
Excursies in de Blauwe Kamer

Met een gids op pad

Excursies in de Blauwe Kamer

Bekijk de data

Excursie met eigen groep

Het is mogelijk om in de Blauwe Kamer een excursie te krijgen met uw eigen groep.

Meer informatie