Word Beschermer
Header afbeelding

Schaapskooi Heidestein

Annulering activiteiten en infocentra gesloten

In verband met het coronavirus hebben we helaas moeten besluiten om alle activiteiten en excursies tot nader bericht te annuleren. Deelnemers die zich ingeschreven hebben worden per e-mail hiervan op de hoogte gebracht. Ook onze infocentra zijn gesloten voor publiek. We bekijken per infocentrum wat de mogelijkheden zijn om de deuren in de zomer weer te openen en of er in onze gebieden weer publieksactiviteiten zoals excursies mogelijk zijn. De meest actuele informatie hierover vind je op deze website en via onze social media. Kies je ervoor om de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht :

  • Houd 1,5 meter afstand, ook in de natuur!
  • Vermijd drukke plekken. Zoek een rustiger gebied of keer terug als het niet zo druk is. Wees zuinig op de natuur en zuinig op elkaar.
  • De maatregelen rondom corona kunnen dagelijks veranderen. Houd de website van het RIVM in de gaten voor het laatste nieuws en richtlijnen.
  • Enkele parkeerplaatsen bij natuurgebieden zijn op last van burgemeesters in verschillende gemeenten afgesloten. Bekijk de website van je gemeente voor de meest actuele informatie.

Schaapskooi Heidestein

De oude potstal uit 1884 is ingericht als informatiecentrum van Utrechts Landschap. Diverse folders zijn er verkrijgbaar. Voor kleine kinderen is er het beestenbos, dagelijks te bezoeken ook wanneer de kooi gesloten is. Voor de oudere kinderen is er de Schapenroute met vragen over dieren, de vragen wisselen per kwartaal op het laatste bord van de route (nr 12) staan aan de achterkant de antwoorden.

Op het veld rond de schaapskooi lopen Drentse heideschapen. Deze worden 's winters bijgevoerd. Tijdens de openingstijden mogen de kinderen helpen met het voeren van de schapen om half vier.

Gedurende het hele jaar zijn er activiteiten zoals lammetjeskijkdagen in het voorjaar, Vossenjacht op eerste Paasdag, het Schapenscheerfeest op de tweede zaterdag in juni en het Kerstfeest in december.

Openingstijden

Zondag: 13.30 – 16.30 uur
Ook geopend op de zaterdagen in de korte vakanties, uitgezonderd de kerstvakantie.

Adres

De schaapskooi is te bereiken vanaf de parkeerplaats aan het einde van de Prinses Margrietlaan te Zeist. Volg de borden vanaf de Prinses Margrietlaan via de Kerckeboschlaan en Hoog Kanje. Vanaf hier is het 10 minuten lopen.

Toilet

Eenvoudig toilet aanwezig, er zijn geen faciliteiten voor mensen met een beperking aanwezig.

Routes voor kinderen

Heidestein

Routes voor kinderen

Naar routes
Activiteiten op Heidestein

Voor jong en oud

Activiteiten op Heidestein

Naar activiteiten
Heidestein en Bornia

Wandelroutes

Heidestein en Bornia

Naar routes
Heideschapen voeren

Heideschapen voeren

Iedere zondag kunnen kinderen helpen met het voeren van de Drentse heideschapen. Kom rond 15.30 uur naar de schaapskooi en help mee!

Excursie met eigen groep

Het is mogelijk om op landgoed Heidestein een excursie te krijgen met uw eigen groep.

Meer informatie