Laat je verrassen tijdens deze unieke QR-route!

Welkom op Park Vliegbasis Soesterberg! Midden in de provincie Utrecht ligt de voormalige vliegbasis Soesterberg. Hier hebben dappere pioniers vliegexperimenten uitgevoerd in de absolute begintijd van de Nederlandse luchtvaart. Ook vormt het terrein de bakermat van de Nederlandse Luchtmacht en een iconische herinnering aan de Koude Oorlog. Decennia lang is dit gebied eigendom van Defensie en hermetisch afgesloten voor iedereen die er niets te zoeken heeft. Wil je meer weten over deze fascinerende geschiedenis? Loop of fiets dan deze unieke QR-route!

Op de onderstaande kaart vind je genummerde locaties. Op al deze locaties is een QR-code aangebracht die je kunt ‘lezen’ met de camera van je smartphone of (bij oudere modellen) met een speciale app. Je komt dan terecht bij interessante achtergrondinformatie.

Je bepaalt zelf hoeveel locaties je bezoekt en in welke volgorde. Houd er rekening mee dat een deel van de punten alleen te voet bereikbaar is en dat de landingsbaan gesloten is van 15 maart tot en met 15 augustus in verband met het broedseizoen. Veel plezier!